AKP Genel Başkanı Erdoğan, Trump’ın davetlisi olarak ABD’ye gitti.
Yanında ülkemizi rencide eden mektubu da götürdü! Tek kelimeyle skandal mektup Trump’a nasıl iade edilecek?

Barış Pınarı hangi aşamaya gelecek, antlaşmalar gerçekleşecek ve Suriye sorunu çözülecek mi? Göreceğiz! Dilerim son derece önemli bu geziden hüsranla dönülmez.

***

Kaygılarım var. ABD’nin “Erdoğan ailesinin mal varlığını araştırma” tehditleri, Zarrap, Halk Bankası kartları ortada dolaşıyor! Üstelik ABD medyası AKP’yle ilgili açıklamalar yapıyor.Bakalım Erdoğan dik durabilecek mi?
Daha önce de bu köşede dile getirmiştim. Türgev ve Ensar Vakıf başkanları Bilal Erdoğan ve İsmail Cenk Dilberoğlu’nun kurdukları New York Türken Vakfı’nın, 2014/2018 yıllarında 55 milyon dolar bağış topladığı ortaya çıkmıştı.
CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın bu paraların nasıl toplandığına dair ABD yetkililere başvurmuştu.
Amerika’nın en prestijli hukuk ve adli haber yayın organlarından biri olan Courthouse News, CHP’nin Türken Vakfı’yla ilgili ABD Hazine Bakanlığı Vergi Dairesi’ne yaptığı başvuru sonrası edindiği belgelere dayanarak AKP’nin Amerika’daki faaliyetlerine çok geniş yer ayırdı...

***

Courthouse News makalesinde sadece Türken Vakfından bahsetmiyor...
”Hem Erdoğan, hem de Trump’a bağlı Türkiye yanlısı lobilere verilen bütçelerinin artışına da yer veriyor…

***

Makale özetle şöyle; …”Bilal Erdoğan, ABD merkezli yardım kuruluşu Türken Vakfı’nın kuruluş belgelerini, 17/25 Aralık sonrası ses kayıtlarının ortaya çıkmasının akabinde 2014 yılı başında imzalamış… Türken’le olan bağ, CHP’nin ABD Vergi Dairesi (IRS) kayıtlarından elde ettiği belgeyle ortaya çıkmış. Bu kayıtlar, Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın da Türken’in yönetim kurulu üyesi olduğunu gösteriyor.…”Vergiden muaf bir 501 (c) 3 kuruluşu olarak Türken, bağışçılarını ifşa etmek zorunda değil, ancak bir sonraki mali yılda 24 milyon dolardan fazla katkı aldığını görüldü. Bu parayı cömertçe harcayan bu yardım vakfı, İslami öğrenci konutu olarak kullanılmak üzere Manhattan şehir merkezinde 32 katlı bir gökdelen inşa ettiği yere 17.5 milyon dolardan fazla ödemiş…” Ayrıca, bu vakfın efsanevi boksör Muhammad Ali’nin bu yılın başlarında Michigan’daki çiftliğini 2,5 milyon dolara satın aldığı bildirildi.

***

Makale devamla; “…Geçtiğimiz beş yıl içinde Türkiye’nin ABD’deki lobicilerine ve hükümet yanlısı hayır kurumlarına gelen milyon dolarlarda büyük bir artış görülüyor. ABD Adalet Bakanlığı verilerine göre; Amsterdam Partners, Ballard Partners, Gephardt Group, Greenberg Traurig, and Mercury Public Affairs isimli şirketlere Türk hükümetinden 2014 yılında 1.7 milyon dolar, 2018 yılında da 7.3 milyon dolar ödeme yapılmış. Bu şirketler Trump ve çevresine oldukça yakın lobi şirketleri. Aynı dönemde Trump ve Erdoğan’a yakın Türkiye yanlısı hayır kurumlarının bütçelerinde de müthiş bir artış görülüyor…”

“…WikiLeaks tarafından yayınlanan hacklenmiş e-postalar, Bilal Erdoğan’ın 25 milyon dolar değerinde ve Trump Organizasyon temsilcisi Elena Baronoff’un 2013’te teklif ettiği Manhattan’ın merkezindeki bir mülke olan ilgisini gösteriyor...”

2017 yılındaki Zarrab davası sonrasında Türk hükümeti, iktidarda olan Cumhuriyetçilere bağlı şirketlerle sözleşme imzaladı. Ballard Partners Türk hükümetinden 4 milyon dolarlık bir ödeme alırken, 5 milyon dolar alan Greenberg Traurig de aynı zamanda Trump’ın kişisel avukatı olan Rudy Giuliani üzerinden faaliyetlerini sürdürerek Zarrab’ın Türkiye’ye gönderilmesi yönünde çalışmalar yaptı.

***

Türk hükümeti, Fethullah Gülen aleyhinde kampanya yapması için 1.3 milyon dolar vererek Amsterdam & Partners şirketiyle yakından çalıştı.
AKP hükümeti, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michal Flynn’e Gülen’in Türkiye’ye gönderilmesi için medyada yazılar yazdırmıştır.
Flynn’in Gülen’i Türkiye’ye kaçırma yönünde bir takım planlar yaptığı basına sızmıştı…“

Bu makale müthiş iddialarla dolu! Erdoğan/Trump ilişkisi dikkat çekici…
Türkiye’den giden milyon dolarların hesabı bu güne kadar verilmedi…
TBMM acaba bu hesabı sorabilir mi?!