ABD Dışişleri’nden Gara’daki ölümlere ilişkin yapılan açıklamada, “Eğer, Türk sivillerin ölümünün, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği haberleri doğrulanırsa, bunu olabilecek en güçlü şekilde kınıyoruz” denildi.

ABD'den Gara açıklaması: Eğer haberler doğrulanırsa, kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşının ölümüne ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada ABD’nin “Irak’ın Kürdistan bölgesinde Türk vatandaşlarının ölümünden üzüntü duyduğu” kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

“NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada yaşamını yitirenlerin ailelerine de taziyelerimizi iletiyoruz. Eğer, Türk sivillerin ölümünün, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği haberleri doğrulanırsa, bunu olabilecek en güçlü şekilde kınıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kartal-2 operasyonu kapsamında, farklı tarihlerde alıkonulan 13 asker ve polisin PKK tarafından Gara bölgesindeki bir mağarada öldürüldüğünü belirtmişti.

Akar, 1 kişinin omuzundan, 12 kişinin ise başından vurularak yaşamını yitirdiğini ifade etmiş, “Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekatın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir” demişti.