Pentagon, Suriye’deki İran destekli milislere hava saldırısı düzenledi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, düzenlenen hava saldırısında 22 militanın öldüğünü bildirdi. Pentagon’dan yapılan açıklamada, saldırıların ABD başkanı Joe Biden’ın onayıyla bu ayın başında Irak’taki milislerin "ABD askerlerine yaptığı roketli saldırılarına misilleme" olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

ABD'den Suriye'deki İran destekli milislere saldırı: 22 ölü

ABD hava kuvvetleri, Suriye’de yer alan İran destekli milislere karşı hava saldırısı düzenledi. ABD Başkanı Joe Biden'ın ilk operasyon emri olan hava saldırısında, 22 milisin öldüğü belirtildi.

Ülkenin Savunma Bakanlığı Pentagon, milislere karşı gerçekleştirilen hava saldırısının Joe Biden’ın onayıyla düzenlendiğini söyledi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "İran destekli milislerin roketlerle bu ayın başında Irak’taki ABD üssünde bir müteahhidi öldürülmesine ve "ABD’li bir teknik servisin yaralanmasına misilleme olarak" gerçekleştirildiği belirtildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, saldırılar sonucu 22 Haşdi Şabi militanının öldüğü belirtilirken, örgütten yapılan açıklamada ise 1 militanın öldüğü belirtildi.

Pentagon hava saldırısını, “koalisyon ortaklarına danışarak, diplomatik önlemlerle birlikte alınan orantılı bir askeri tepki" olarak nitelendirdi.

Saldırıları, hem Suriye hem de Irak’taki genel tansiyonu hafifletmeyi amaçlayarak yaptıklarını belirten Pentagon baş sözcüsü John Kirby, “Başkan Biden, Amerikan ve Koalisyon personelini korumak için harekete geçti. Aynı zamanda, hem Doğu Suriye hem de Irak'taki genel durumu hafifletmeyi amaçlayan bir kasıtla hareket ettik” ifadelerini kullandı.

Kirby ayrıca, ABD hava saldırılarının İran destekli bir dizi militan grup tarafından kullanılan bir sınır kontrol noktasında birden fazla tesisi yok ettiğini de sözlerine ekledi.