ABD destekli darbe nedeniyle istifaya zorlanan Morales, Meksika'da

Bolivya’da Amerikancı darbe nedeniyle istifaya zorlanan Devlet Başkanı Evo Morales’i taşıyan Meksika Hava Kuvvetleri’ne ait uçağın başkent Meksiko’ya indiği belirtildi.

Morales, havalimanında Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard tarafından karşılandı. Molares, burada gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, "Hayatta olduğum sürece siyasetin içinde kalmaya devam edeceğim. Daha güçlü bir şekilde Bolivya’ya döneceğim” ifadelerini kullandı. Morales, "Meksika’nın bana iltica hakkı tanıması hayatımı kurtardı" dedi.

abd-destekli-darbe-nedeniyle-istifaya-zorlanan-morales-meksika-da-648631-1.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Ebrard, küçük basın toplantısında, “Bu bizim için sevinç dolu bir gün, çünkü sığınma sağlayabildik” dedi.

Meksika Hava Kuvvetleri’ne ait uçak, geçen gece Bolivya’dan önce Paraguay’a geçmişti. Peru ve Brezilya’da geçiş izni alındıktan sonra Gulfstream 550 tipi uçak Meksika yolunu tutmuştu.

Meksika, Bolivya’da Morales’i istifaya götüren süreci ‘darbe’ olarak değerlendiren ülkeler arasında yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Morales, ABD destekli çetelerin sokak eylemleri ardından güvenlik güçlerinin de baskıyı yoğunlaştırması sonucu görevinden istifa etmişti. İstifası ardından Morales hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada süreci ‘darbe’ olarak nitelendiren Morales, “Bütün dünya ve Bolivya halkı huzurunda, bir polis memurunun, hakkımda illegal bir şekilde yakalama kararı çıkardığını bildiriyorum. Ayrıca şiddet eylemleri düzenleyen gruplar, evime saldırı düzenledi. Darbeciler, hukukun üstünlüğünü yerle bir ediyor” ifadelerini kullanmıştı.