Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile dün Ankara'da görüşen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, sosyal medya hesabından "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı" açıklamasını yaptı. Sherman, "İstanbul Sözleşmesi bizim" yazılı maskeyi taktığı fotoğrafı paylaştı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı'ndan İstanbul Sözleşmesi mesajı: Derin bir hayal kırıklığı yarattı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Ankara'da dün yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu. Sherman, "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı" dedi.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Önal ile Sherman'ın Ankara'da yaptığı görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter paylaşımında, "Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile ABD’li muhatabı Wendy Sherman başkanlığında dün yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edilmiş, bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmış, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır" denildi.

Sherman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ile Afganistan, Suriye ve bölgesel sorunlar hakkında verimli bir görüşme yaptık. Türkiye’nin 4 milyondan fazla mülteciye verdiği sürekli desteği takdir ediyoruz. Ayrıca insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştık" ifadelerini kullandı.

Twitter paylaşımında, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını da değerlendiren ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı. Küresel olarak artan cinsiyet temelli şiddetle birlikte, dünya çapında kadın haklarını desteklememiz her zamankinden daha önemli" dedi.

Sherman, elçilik ikametgahındaki görüşme sonrasında kendisine sunulan "İstanbul Sözleşmesi bizim" yazılı maskeyi taktığı fotoğraf ile mesaj verdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Ankara'da kadın hak örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi; İstanbul Sözleşmesi'ne destek çağrısı yaptı.

Sherman, uzun yıllar İstanbul Sözleşmesi Uzman Grubu'nun (GREVIO) başkanlığını ve Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması (CEDAW) Komitesi üyeliği yürütmüş olan ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Feride Acar, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Kadın Koalisyonu Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Selma Acuner ile buluştu.

Sherman'ın özellikle Türkiye'de yürütülen "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz" kampanyası hakkında bilgi aldığı görüşmede, Ankara merkezli LGBTİ hak örgütü KAOS GL Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Damla Umut Uzun ve Unikuir kurucularından Melike Balkan da yer aldı.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

abd-disisleri-bakan-yardimcisi-ndan-istanbul-sozlesmesi-mesaji-derin-bir-hayal-kirikligi-yaratti-881296-1.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Resmi ziyareti kapsamında Türkiye'de bulunan Sherman, beraberindeki heyetle Anıtkabir'e geldi, Atatürk'ün mozolesini ziyaret edip Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Sherman, deftere şunları yazdı:"Amerikan halkının bir temsilcisi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin atası Mustafa Kemal Atatürk'e derin saygı ve hayranlıkla, Türk milletine ve onun büyük önderine saygılarımı sunmaktan onur duyuyorum."