Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘2019 yılı Terörizm Raporu’na tepki göstererek, “FETÖ’yle mücadelede alınan tedbirlerin” eleştiri konusu yapılmasından yakındı

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 'Terörizm Raporu'na Türkiye Dışişleri’nden tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın '2019 Yılı Terörizm Raporu'na ilişkin açıklamalar yaptı.

Rapora yazılı cevap veren Aksoy, “Türkiye’nin FETÖ’yle mücadele konusunda aldığı meşru tedbirlerin, ABD tarafından eleştirildiğini” savundu.

“Bu anlayış 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasındaki FETÖ ile mücadelemizin de idrak edilmek istenmediğini göstermektedir” diyen Sözcü Aksoy, ABD’nin YPG’ye dönük tutumunu da eleştirdi. Aksoy, “YPG ile PKK’nin farklı örgütler gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu” dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yaklaşım YPG'nin terörist kimliğinin açıkça vurgulanmasından kaçınılması anlamına gelmekte, dahası ABD’nin bu terör örgütüyle işbirliğini teyit etmektedir. Öte yandan, PKK ve YPG’nin aynı örgüt olduğuna ilişkin ABD’li yetkililerin, askerlerin ve kurumların açıklamaları da ortadadır. ABD’nin bir terör örgütüyle mücadele ederken başka bir terör örgütüyle işbirliği yapmasının doğru olmadığını artık anlaması gerekmektedir.”

FETÖ KONUSU

“Raporda, FETÖ’nün terör örgütü niteliğinin önceki yıllarda olduğu gibi sorgulandığı ve FETÖ ile mücadelede aldığımız meşru tedbirlerin eleştirildiği görülmektedir. Bu durum, ABD'nin 15 Temmuz hain darbe girişimini görmezden gelen tutumunun halen devam ettiğinin kanıtıdır. Hain terör örgütüne ilişkin ortaya konulan onca kanıt yine görmezden gelinmiştir. Bu anlayış, 251 masum vatandaşımızın şehit edildiği 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasındaki FETÖ ile mücadelemizin de idrak edilmek istenmediğini göstermektedir. Raporda bahsi geçen tedbirler, Türkiye tarafından terör örgütü FETÖ ile mücadelede hukuk zemininde alınmış önlemlerdir.”