ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Washington'da düzenlediği toplantıda, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilişkilerin uluslararası arenada ‘normalleşmesi’ hakkında “Gerçek bir ilerleme olmadıkça ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı Kararı ile tutarlı olmadıkça, Beşar Esad rejimiyle ilişkilerin normalleşmesini desteklemiyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
ABD Dışişleri'nden Esad ile 'normalleşme' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilişkilerin ‘normalleşmesi’ hakkında Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 2254 Sayılı Kararına dikkat çekti.

Patel, Washington'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Suriye lideri Beşar Esad bölgesel arenaya dönüyor ve bölge ülkeleriyle ilişkilerinde normalleşme kaydediyor. ABD, Özerk Yönetiminin geleceğini korumak için desteklediği bu Kürt yönetimi ile Şam arasında resmi bir ilişki kurulması fikrini destekliyor mu? Kürtlere Şam'a dönmeleri için yeşil ışık yaktınız mı?” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

“Kuzeydoğu Suriye'de ayrı bir devlet kurulmasını desteklemiyoruz. Bölgede kalıcı istikrarın Suriye halkının iradesini temsil eden bir süreçten geçeceğine inanıyoruz. Bu da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı Kararında bahsedilmişti. Dışişleri Bakanımız açıkça ifade etmiştir; Gerçek bir ilerleme olmadıkça ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı Kararı ile tutarlı olmadıkça, Beşar Esad rejimiyle ilişkilerin normalleşmesini desteklemiyoruz.”