ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ‘ırkçılığı’ "ciddi bir halk sağlığı tehdidi" ilan ettiğini duyurarak, ırkçılığa karşı böyle bir karar alan en federal kurum oldu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ırkçılığı 'halk sağlığına en ciddi tehdit' olarak tanımladı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ırkçılığı "ciddi halk sağlığı tehdidi" olarak tanımladı.

The Hill haber sitesinin aktardığına göre, CDC ırkçılığı "kamu sağlığına tehdit" olarak tanımlayan en büyük federal kurum olarak tarihe geçti.

CDC Direktörü Rochelle Walenksy tarafından yayımlanan açıklamada "Giderek artan araştırmalar, bu ülkede yüz yıllara dayanan ırkçılığın siyah topluluklar için derin ve olumsuz bir etkisi olduğunu gösterdi" ifadeleri kullanıldı.

Walensky, Koronavirüs salgınının da siyah topluluklar için orantısız bir şekilde daha ağır etkileri olduğunu, daha çok insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Walensky, açıklamasında, "Herkes için daha sağlıklı bir Amerika inşa edebilmek için ırksal ve etnik sağlık eşitsizliklerine yol açan nesiller boyu süren adaletsizlikle sonuçlanan politikaları ve sistemleri incelemeliyiz" diye konuştu.

"TOPLU EYLEME İHTİYAÇ DUYULDUĞU AÇIKTIR"

Amerikan Halk Sağlığı Derneği'ne (AMA) göre, CDC'nin hareketini öven Amerikan Tabipler Birliği de dahil olmak üzere ABD'deki 170'den fazla şehir, ilçe ve halk sağlığı kurumu benzer açıklamalar yaptı.

AMA Başkanı Susan Bailey, "COVID-19 salgını, Afrikan-Amerikan toplulukları orantısız bir şekilde rahatsız etmeye devam ederken, sistematik ırkçılığı ortadan kaldırmak, sağlık sistemimizdeki eşitliği aşmak, yerleştirmek ve ilerletmek için tüm paydaşların toplu eylemine ihtiyaç duyulduğu açıktır" dedi.