Erdoğan ABD ile varılan ateşkes anlaşmasına ilişkin, “Pazarlık sünnettir diyerek 120 saatte mutabık kaldık. Olmazsa, kaldığı yerden harekât devam eder” dedi

ABD ile pazarlık sünnetmiş

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’deki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan ABD ile yapılan anlaşma gereği ateşkes ilan edilen operasyona ilişkin, “Baktık ki bize verilen sözler tutulmuyor, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için gerekli ortam oluşturulmuyor, sınır güvenliği tehdit altında, biz de kolları sıvadık” dedi.


‘Bir hal çaresi bulmamız lazım’

120 saatin sonunda anlaşma gerçekleşmezse operasyona devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Salı gecesi süre bitiyor. Pazarlık sünnettir diyerek 120 saatte mutabık kaldık. Olmazsa, 120 saat bittiğinde kaldığı yerden harekât devam eder” şeklinde konuştu.

Moskova ile süre dolduğunda yapılacak görüşmeye ilişkin de konuşan Erdoğan, “Salı günü Rusya’da Soçi de olacağım. Orada Sayın Putin ile görüşeceğiz. Bazı yerlerde Rusya’nın koruması altındaki rejim güçleri bulunuyor. Bu meseleyi Salı günü Sayın Putin’le ele alacağız. Bir hal çaresi bulmamız lazım. Aynı durum orada da geçerli. Olursa olur, olmazsa kendi planlarımızı uygulamaya devam ederiz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin hem masada hem de sahada gerekli adımları atacağını vurgulayan Akar, beş günlük aranın ardından bölgeden YPG’lilerin çekilmemesi durumunda harekâtın devam edeceğini söyledi.