ABD Küresel Medya Ajansı'nın web sitesinde hatalı arama yapıldığında çıkan uyarıda, "404! Üzgünüz, aradığınız gibi bir sayfa yok. Tıpkı Türkiye'deki basın özgürlüğü gibi" yazıyor.

ABD Küresel Medya Ajansı'nın '404' uyarısı: Aradığınız gibi bir sayfa yok; tıpkı Türkiye'deki basın özgürlüğü gibi

VoA ve Radio Free Europe gibi ABD hükümetine ait haber kuruluşlarını yöneten resmi medya kurumu ABD Küresel Medya Ajansı'nın (US Agency For Global Media, USAGM) internet sitesinde yapılan hatalı aramalarda Türkiye'de basına yönelik baskılara göndremede bulunan bir uyarı mesajı çıkıyor.

Hatalı yapılan aramalarda açılan sayfada, "404! Üzgünüz, aradığınız gibi bir sayfa yok. Tıpkı Türkiye'deki basın özgürlüğü gibi" şeklinde uyarı çıkıyor.

abd-kuresel-medya-ajansi-nin-404-uyarisi-aradiginiz-gibi-bir-sayfa-yok-tipki-turkiye-de-basin-ozgurlugu-olmamasi-gibi-796337-1.

Bu uyarıdaki ülkeler sürekli değişiyor. Listede Türkiye'nin yanı sıra yapılan değerlendirmelere göre özgür bir basına sahip olmayan birçok ülke yer alıyor.

Sitenin basın özgürlüğü ile ilgili bölümünde 2017'de yapılan değerlendirmelere göre basın özgürlüğü notlarını gösteren bir harita yer alıyor. Bu haritada yeşil bölgelerin özgür, sarıların kısmen özgür, kırmızıların da özgür olmayan bir basına sahip olduğu belirtiliyor.