91. Oscar Ödül Töreni’ne siyasi konuşmasıyla damga vuran yönetmen Spike Lee’ye ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’dan verdiği yanıta oyuncu Samuel L. Jackson karşılık verdi. Jakson yanıtında, “siyah insanlar için herkesten daha çoğunu yaptı, ne de olsa en büyük plantasyon onda” dedi. “En büyük plantasyon sahibi” aynı zamanda “en büyük köle sahibi” oluyor. Beyaz Hollywood’un önde […]

ABD’li aktör Jackson’dan Trump’a: En büyük köle sahibi

91. Oscar Ödül Töreni’ne siyasi konuşmasıyla damga vuran yönetmen Spike Lee’ye ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’dan verdiği yanıta oyuncu Samuel L. Jackson karşılık verdi. Jakson yanıtında, “siyah insanlar için herkesten daha çoğunu yaptı, ne de olsa en büyük plantasyon onda” dedi. “En büyük plantasyon sahibi” aynı zamanda “en büyük köle sahibi” oluyor.

Beyaz Hollywood’un önde gelen aktörlerinden Samuel L. Jackson, adının duyulmasını borçlu olduğu ünlü yönetmen Spike Lee’ye En İyi Uyarlama Senaryo dalında kazandığı ödülü sunmanın mutluluğunu yaşamasının ardından işler karıştı. Törende mikrofonu kapan Lee, 2 dakikalık konuşmasında ABD’nin 2020 seçimlerinde insanlığını yeniden kazanması ve tarihin doğru tarafında yer alması çağrısı yaptı. Buna ‘kendisinin Afro Amerikalılar için yaptıklarını gelmiş geçmiş hiçbir Başkan’ın yapmadığı’ yanıtını veren Trump’a, Jackson ‘köle sahibi’ dedi.

TMZ, daha önce de Trump’la atışmış aktörü Los Angeles Havaalanı’nda yakaladı ve ABD Başkanı’nın tweetiyle ilgili görüşlerini sordu.

Sputnik’in aktardığına göre Jackson ayaküstü verdiği yanıtta, “Tabii elbette, siyah insanlar için herkesten daha çoğunu yaptı, ne de olsa en büyük plantasyon onda” dedi.

Plantasyon denilince ABD’de kölelerin binbir işkence altında çalıştırıldığı büyük çaplı tarımsal işletmeler akla geliyor. En büyük plantasyon sahibi de en büyük köle sahibi oluyor.