ABD’li Eeton Corporation şirketi, Nero adlı köpeği başından silahla vurarak katleden Alp Erkin’in Genel Müdürü olduğu Berg Elektrik ile bayilik ilişkisini kestiğini duyurdu.

ABD’li firma, Nero’yu öldüren genel müdürün şirketi ile ilişkisini kesti

Berg Elektrik'in Genel Müdürü Alp Erkin, İstanbul Sarıyer'de eşini ısırdığı gerekçesiyle komşusunun köpeği Nero'yu silahıyla başından vurarak öldürdü. ABD'li Eeton Corporation şirketi, Türkiye'deki bayisi olan Berg Elektrik ile tüm ilişkisini kestiğini duyurdu.

İstanbul Sarıyer’de 26 Temmuz’da ABD’li Eaton Corporation’ın Türkiye bayisi olan Berg Elektrik Genel Müdürü Alp Erkin, eşini ısırdığı gerekçesiyle komşularının köpeği Nero’yu silahla ateş ederek öldürdü. Gözaltına alınan Alp Erkin ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Alp Erkin’in daha önce de bir başka komşularının köpeğini arabayla bilinçli şekilde ezdiği ileri sürüldü. Nero’nun öldürülmesi sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda kişi olaydan iki gün sonra Yeniköy Parkı’nda ‘Nero için adalet’ eylemi yaptı.

Alp Erkin, “Duyduğum derin endişe ve korku ile saldırıyı durdurmak için kastım olmadan silahı köpeğe yönelttim. Eğer 15 saniye gecikseydim eşim ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum olurdu” diye açıklama yaptı.

Nero’nun öldürülmesine bir tepki de 1911’de ABD’de kurulan Eaton Corporation’dan geldi. Dünya gazetesinde yer alan habere göre Eaton’ın sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce yapılan açıklamada “Berg Elektrik Genel Müdürü Alp Erkin ile ilgili gelişen olayın farkındayız ve bu bayi ile olan iş ilişkimizi sonlandırma kararı almış bulunuyoruz” denildi.

2019 cirosu 21.4 milyar dolar olan Eaton, dünyanın en önemli sanayi şirketlerinden. 95 bin çalışanı olan dev şirket, 2012 yılında Türkiye’ye yatırım kararı almıştı. Eaton, 8 yıl önce 335 milyon dolarlık ciro yapan Polimer Kauçuk’u satın almıştı. Enerji yönetim şirketi Eaton geçen yıl da Ulusoy Elektrik’in yüzde 82’sini yaklaşık 214 milyon dolar bedelle bünyesine katmıştı.