ABD'li muhalif gazeteci Andre Vltchek, Karaköy'de aracının içinde ölü bulundu. DHA'nın aktardığına göre, Vltchek'in ölümünü polis kayıtlarına "şüpheli ölüm" olarak geçti.

ABD'li muhalif gazeteci Andre Vltchek, Karaköy'de 'şüpheli' biçimde ölü bulundu

ABD'li muhalif gazeteci Andre Vltchek, Karaköy'de aracının içinde ölü bulundu.

DHA'nın haberine göre olay, Beyoğlu-Karaköy Kemankeş sokak üzerinde bulunan bir otelin önünde meydana geldi.

Habere göre Rusya doğumlu Amerikalı gazeteci Andre Vltchek (57), eşi Rossie İndira Vltchek ve iki şoförle birlikte 9 gün kaldığı Samsun'dan kiraladığı VIP araçla İstanbul'a yola çıktı.

abd-li-gazeteci-andre-vltchek-karakoy-de-olu-bulundu-783665-1.

Kalacakları otelin önüne saat 05.30 sıralarında geldiklerinde eşi, Vltchek'i uyandırmak istedi. Vltchek'i hareket etmediğini gören eşi ve şoförler sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Vltchek'in öldüğünü belirledi. Polis ekipleri sokağa güvenlik şeridi çekti. Olay yeri inceleme ekipleri ise araçta inceleme yaptı. Belgeselci ve araştırmacı gazeteci Andre Vltchek'in ölümünü polis kayıtlarına "şüpheli ölüm" olarak geçtiği aktarılırken, cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Araç incelenmek üzere emniyet otoparkına çekilirken, Vltchek'in eşi ve şoförlerin ifadesinin alınacağı belirtildi.

Polisin soruşturması devam ediyor.

EŞİ İFADE VERDİ

İstanbul'da otel önünde aracında ölü bulunan ABD'li gazeteci Andre Vltchek'in eşi Rossie İndira Vltchek ifade verdi.

Polis kayıtlarına "şüpheli ölüm" olarak geçen olayla ilgili Amerikalı gazetecinin eşi Rossie İndira Vltchek ifade vermek üzere Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Taksim Şehit Haşim Usta polis merkezine geldi. Rossie İndira Vltchek ifade verdikten sonra buradan ayrıldı.

abd-li-muhalif-gazeteci-andre-vltchek-karakoy-de-supheli-bicimde-olu-bulundu-783773-1.

ANDRE VLTCHEK KİMDİR?

1963 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ne bağlı Leningrad'da (şimdiki adıyla Saint Petersburg) doğan siyasi analist, araştırmacı gazeteci, roman ve oyun yazarı. Aynı zamanda fotoğrafçılık ve belgesel üzerine de çalışmaları vardır.

ABD’li ünlü muhalif düşünürlerden Noam Chomsky ile Türkçe’ye “Batı Terörizmi: Hiroşima'dan İnsansız Hava Araçlarına (On Western Terrorism: From Hiroshima to Drone Warfare)” adıyla çevrilmiş eseri bulunuyor.

Vltchek, son dönemde George Floyd protestoları üzerinden ABD'ye ve Batılı devletlerin koronavirüs pandemisi yönetimine dair eleştirel açıklamalarda bulunmuştu.