ABD'li film yıldızı Alec Baldwin, Rust isimli filmin çekimi sırasında görüntü yönetmeninin kazayla ölümüne neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken olay sırasında çekim kameralarının kayıtta olduğu belirtildi.

ABD'li oyuncu Alec Baldwin 'kazayla' görüntü yönetmenini vurdu: Bir ölü, bir yaralı

Oscar'a aday gösterilen dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği “Rust” filminin çekimleri sırasında kurusıkı tabancayı ateşledi ancak silahtan çıkan mermiler hem görüntü yönetmeni hem filmin yönetmenine isabet etti.

YÖNETMEN YARALI, GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ HAYATINI KAYBETTİ

Hürriyet'in haberine göre; 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Hutchins'in hava yoluyla New Mexico Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


48 yaşındaki filmin senaristi ve yönetmeni Joel Souza'nın ise ambulansla Christus St. Vincent Bölge Tıp Merkezi'ne götürüldüğü ve tedavisinin sürdüğü belirtildi. Durumunun ne kadar ciddi olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmadı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Polis tarafından olaya ilişkin yapılan ilk açıklamada yaşananların kaza olduğu düşünüldüğü ancak soruşturmanın devam ettiğini ve olayın tüm yönleriyle incelendiği belirtildi. Olay yerinden gelen görüntülerde Film için set olarak kullanılan küçük bir kilisenin polis kordonuna alındığı görüldü.

Baldwin'in sözcüsü olayın sette boş bir pervane tabancasının teklemesiyle ilgili bir kaza olduğunu söyledi.

FİLM DURDURULDU

New Mexico Film Ofisi'nden yapılan bir habere göre Rust'ın çekimlerinin Kasım ayı başına kadar devam etmesi planlanıyordu, ancak filmin prodüksiyonu artık durduruldu.

abd-li-oyuncu-alec-baldwin-kazayla-goruntu-yonetmenini-vurdu-bir-olu-bir-yarali-934990-1.

AĞLARKEN GÖRÜNTÜLENDİ

The Santa Fe New Mexican adlı yerel bir gazete, Baldwin'in polis sorgusu sonrası görüntüsünü yayınladı. Baldwin'in perişan halde olduğunu gösteren karelere yer veren gazete, Baldwin'e herhangi bir suçlama yöneltilmediğini belirtti.

Baldwin, olay sonrası ağlarken böyle görüntülendi.

abd-li-oyuncu-alec-baldwin-kazayla-goruntu-yonetmenini-vurdu-bir-olu-bir-yarali-934991-1.

BİRKAÇ SAAT ÖNCE FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞTI

Alec Baldwin, yaşanan kazadan birkaç saat önce sosyal medya hesabından setten fotoğraf paylaşmıştı.

abd-li-oyuncu-alec-baldwin-yonetmeni-oldurdu-934968-1.