ABD'nin Atina Büyükelçisi Pyatt, Yunanistan’ın F-35 savaş uçaklarını satın alma isteğini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

ABD'nin Atina Büyükelçisi Pyatt: Yunanistan'ın F-35 talebi memnuniyetle karşılandı

ABD'nin Atina Büyükelçisi Goffrey Pyatt, Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın F-35 tipi savaş uçaklarının satın alma talebine ilişkin konuştu.

Sputnik’te yer alan habere göre, Atina'nın bu kararının Washington’da ‘en üst düzeyde’ memnuniyetle karşılandığını belirten Büyükelçi, şu ifadeleri kullandı:

“Satışa yönelik desteğimizi ilettik ve Yunanistan'ın savunma kabiliyetini güçlendirecek, bölgesel istikrarı artırmak için ABD Silahlı Kuvvetleri'yle birlikte karşılıklı olarak çalışabilmesini sağlayacak satın alma programı üzerinde çalışıyoruz.”

'YUNANİSTAN İLE ORTAKLIĞIMIZLA GURUR DUYUYORUZ'

Yunan medyasında ABD'nin F-35 uçaklarını satmaktan vazgeçtiğine yönelik çıkan haberleri yalanlayan Pyatt, "Yunanistan ile savunma ve güvenlik ortaklığımızla büyük gurur duyuyoruz ve Yunanistan'ın gelecekte F-35'leri elde etmesi dahil olmak üzere, bunu daha da güçlendirmek için her gün çalışıyoruz" diye ekledi.

Büyükelçi, 'savaş uçaklarının tedarikinin birkaç yıllık süreç olduğunu ve doğal olarak Yunanistan’ın F-16 Viper yükseltme programında elde edilen başarıların üzerinde kurulacağını da belirtti.

Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz'de savunma kabiliyetini artırmak maksadıyla ABD'den iki düzine kadar beşinci nesil F-35 savaş uçağı alımına yönelik resmi bir talepte bulunmuştu.