ABD’nin Çin’e ticaret ambargoları getirdiği, Güney Çin Denizi’ne savaş gemisi gönderdiği süreç tırmanıyor. ABD Başkanı Donald Trump da saldırgan açıklamalarına bir yenisini ekledi. Trump, Fox News kanalına verdiği demeçte, Çin ile ABD arasındaki “ticaret savaşı”ndan oldukça mutlu olduğunu, görevde olduğu sürece Çin’in süper güç olamayacağını söyledi. Trump, “Milyarlarca dolar alıyoruz. Net olarak görülüyor ki Çin […]

ABD’nin Çin saldırganlığı sürüyor: Trump ‘ticaret savaşı’ndan oldukça mutlu

ABD’nin Çin’e ticaret ambargoları getirdiği, Güney Çin Denizi’ne savaş gemisi gönderdiği süreç tırmanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump da saldırgan açıklamalarına bir yenisini ekledi. Trump, Fox News kanalına verdiği demeçte, Çin ile ABD arasındaki “ticaret savaşı”ndan oldukça mutlu olduğunu, görevde olduğu sürece Çin’in süper güç olamayacağını söyledi.

Trump, “Milyarlarca dolar alıyoruz. Net olarak görülüyor ki Çin bizim kadar iyi durumda değil. Çin’in ekonomisi çok iyi değil. Bizim ekonomimiz fantastik durumda. Eğer Hillary Clinton başkan olsaydı, şu an Çin bizden daha iyi durumda olurdu. Ama şimdi bize yaklaşamazlar bile. Ben görevde olduğum sürece, Çin asla süper güç olmayacak” ifadelerini kullandı.