ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye'ye büyükelçi olarak atadığı eski Senatör Jeff Flake ve evli olduğu San Francisco, Türkiye'ye geldi.

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye'ye geldi

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi olarak atanan Jeff Flake, görev yerine geldi.

Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake, Türk Hava Yollarının TK 2152 sefer sayılı uçağıyla saat 15.06'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Flake, burada olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, "Yanımda eşim Cheryl’i görüyorsunuz. Gördüğünüz gibi Ankara’ya daha yeni ulaştık. Güven mektubumun sunulmasının ardından daha çok konuşacağız. Ancak şu an için burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Cumhuriyetçi olmasına rağmen 2020 başkanlık seçiminde Demokrat Partili Biden'ı destekleyen Flake, 2013-2019'da ABD Senatosunda Arizona eyaleti senatörü olarak görev yapmış, 2001-2013 arasında da Temsilciler Meclisi üyeliği görevinde bulunmuştu. Flake, 2019'da eski Başkan Donald Trump'ın yönetimi ve Cumhuriyetçi Partinin politikalarıyla ayrıştığı gerekçesiyle Senatodan emekli olmuştu.

BAZI KRİTİK KONULARDA AKP HÜKÜMETİNE KARŞI TUTUM ALMIŞTI

Flake, bazı kritik konularda AKP hükümetine karşı tutum almıştı. Biden'ın, Ankara'ya, Dışişleri'nden bir kariyer diplomat yerine siyasi bir kişiliği göndermesi ‘sürpriz bir karar’ olarak görülmüş ve AKP hükümetinin yine bir siyasi olan Murat Mercan'ı Washington'a göndermesine yanıt olduğu değerlendirmeleri yapılmıştı.

Flake geçmişte 1915’i “soykırım” olarak nitelendirmemiş ve F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye satılmaması konusunda karşı oy kullanmıştı. Flake, Rahip Brunson’un serbest bırakılması hakkındaki mektuba da imza atmıştı.

AA-DHA