ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ile 3 milyar dolarlık savunma anlaşması imzalayacaklarını açıkladı

ABD ve Hindistan'dan 3 milyar dolarlık savunma anlaşması

İki günlük resmi ziyaret için Hindistan'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Gucerat eyaletinin Ahmedabad şehrindeki Motera Stadyumu’nda açıklamalarda bulundu.

Trump, ABD'nin 'gezegendeki en iyi ve en korkulan askeri teçhizatı' Hindistan'a sunmayı dört gözle beklediğini belirterek, Yeni Delhi yönetimiyle yaklaşık 3 milyar dolarlık savunma anlaşması imzalayacaklarını söyledi.

ABD'nin, savunma alanında Hindistan'ın önde gelen ortağı olması gerektiğine inandığını ifade eden Trump, "Birlikte egemenliğimizi, güvenliğimizi savunacağız, özgür ve açık Hint-Pasifik bölgesini çocuklarımız ve gelecek birçok nesil için koruyacağız" şeklinde konuştu.

'PAKİSTAN İLE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ'

Trump, "ABD ve Hindistan teröristleri durdurmak ve onların ideolojileriyle mücadele etmek için birlikte çalışmaya kararlıdır. Bu sebeple göreve başladığımdan beri yönetimim Pakistan ile sınırdaki terör örgütlerini bitirmek için çok olumlu şekilde çalışıyor" dedi.

Pakistan ile ilişkilerin 'çok iyi' olduğunu da söyleyen Trump, "Bu çabalar sayesinde, Pakistan ile bilimsel ilerleme kaydetmeye başlıyoruz" diye konuştu.

AA