ABD’yi kasırga vurdu: Onlarca kişi can verdi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’yi cuma gecesi vuran kasırga sonucu onlarca kişi hayatını kaybetti. Kentucky Valisi Andy Beshear, eyalette etkili olan kasırga nedeniyle gece boyunca 50'yi aşkın kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Can kaybının 100'e ulaşabileceğini belirten Vali Beshear, kasırganın eyalet tarihindeki en kötü kasırga olduğunu belirterek eyalette acil durum ilan edildiğini açıkladı.


AMAZON İŞÇİLERİ DEPODA MAHSUR

Ülkenin diğer eyaletlerini de vuran kasırgalar nedeniyle Illinois'de ise Amazon'a ait bir deponun çatısı çöktü ve depodaki işçilerin mahsur kaldığı belirtildi. İçeride kaç işçinin mahsur kaldığı henüz bilinmezken eyaletteki acil servis yetkililerinin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda depo çalışanları arasında çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Depoda mahsur kalan işçilerden birinin eşi olan Sarah Bierman, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "Onunla bu akşam saat 8'de konuştuk. Kamyonetini bırakmak için depoya dönüyordu. O zamandan beri ondan haber alamadım" dedi. Öte yandan yetkililer, Illinois eyaletinin Edwardsville kentindeki bir deponun da kasırga nedeniyle zarar gördüğünü bildirdi.

Arkansas eyaletinde ise kasırga nedeniyle bir bakımevi kısmen yıkıldı. Arkansas'taki Craighead ilçe yargıcı Marvin Day, Associated Press'e verdiği demeçte, bakımevinde yıkım nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 20 kişinin mahsur kaldığını söyledi. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresine (NOAA) göre, Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri and Tennessee kentlerinde 48 saat içerisinde en az 24 kasırga meydana geldi. Kasırganın Louisiana ve Ohio eyaletlerine de ulaşması bekleniyor.