ABD'yle barış görüşmeleri sona ermişti: Taliban, Rus yetkililerle görüştü

ABD ile Taliban arasında barış görüşmelerinin sona ermesi sonrası Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Taliban delegelerinin Moskova'da Rus yetkililerle görüştüğü aktarıldı.

Devlet ajansına konuşan Dışişleri Sözcüsü, "Rusya Devlet Başkanı'nın Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Moskova'da Taliban delegeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Rus yetkililer ABD ile Taliban arasında anlaşma görüşmelerini yeniden masaya getirmeye odaklandı. Taliban tarafı Washington ile diyaloğa devam etme isteğini dile getirdi" dedi.

Katar'da bulunan bir Taliban yetkilisi ise "Ziyaretlerin amacı liderleri barış görüşmelerinin ilerleme kaydettiği sırada ABD Başkanı Donald Trump'ın barış sürecini sonlandırdığı konusunda uyarmaktı. Anlaşmaları yeniden ortaya koymak değil ABD birliklerinin Afganistan'ı terk etmesi için bölgesel destek almaktı" dedi.

ABD Başkanı Trump, bir ABD askerinin de öldüğü Kabil'deki son saldırıdan dolayı Taliban'la devam eden barış görüşmelerini durdurduğunu açıklamıştı.