AKP’nin Yeniden Refah Partisi’ni Cumhur İttifakı’na katma girişimi hakkında yazan Abdülkadir Selvi, teklifi akla zarar bir gerekçeye bağladı: Erbakan Hoca’ya hürmet nedeniyle!..

Abdülkadir Selvi, AKP’nin Yeniden Refah teklifinin ‘arka planını’ yazdı: Gerekçe 'hürmet'miş!

Yandaş Hürriyet’in yazarı Abdülkadir Selvi, seçime doğru giderken tüm maharetlerini AKP için sergilemeye başladı. Selvi, AKP’nin Yeniden Refah Partisi’ni Cumhur İttifakı’na katmak için yaptığı girişimin ‘hürmetten’ olduğunu iddia etti.

Türkiye 14 Mayıs’taki seçimlere yaklaşırken analizler ve anketler, Cumhur İttifakı’nın zorda olduğuna işaret ediyor. Erdoğan ve Bahçeli, oy oranlarını artırmak için çareyi yeni ittifaklarda buldu. HÜDAPAR ile bu kapsamda görüşen AKP, Yeniden Refah Partisi’ni de Cumhur İttifakı’na davet etti ancak partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifaka katılmayacaklarını açıkladı.

Yandaş Abdülkadir Selvi ise, reddedilen AKP teklifinin ‘arka planını’ yazdı. Selvi’ye göre, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erbakan Hoca’ya olan hürmeti nedeniyle Fatih Erbakan’ın partisiyle seçim ittifakı yapılmasını arzu ediyordu.”

Yazısında Fatih Erbakan’ın ‘neler kaçırdığını’ da yazan Selvi, “Oysa Fatih Erbakan, milletvekili sayısını değil, ilkeleri esas alsaydı büyürdü. Babasının rüyası olan Ayasofya’yı açan, Taksim’e cami yapan, başörtüsü yasağını kaldıran, okullara Kuran-ı Kerim dersi koyan, Başbakan Erbakan’ı deviren 28 Şubatçıların yargılanmasını sağlayıp Erbakan’ı hapse girmekten kurtaran Erdoğan’ın yanında yer alsaydı milletin gönlüne taht kurardı. Bırakın 20 milletvekilini, yüzlerce milletvekiline sahip olacağı siyasi yürüyüşünü başlatmış olurdu. Ama o feraseti gösteremedi” ifadelerini kullandı.