Abdullah Gül, Gezi Direnişi'ne yönelik yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, ifadelerim bazı çevrelerce kasıtlı olarak çarpıtıldı dedi

Abdullah Gül'den 'Gezi' ile ilgili sözlerine açıklama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı Direnişi ile ilgili açıklamalarının 'bazı çevrelerce kasıtlı olarak çarpıtıldığını' söyledi. Gül söz konusu durumu, 'Çok büyük bir ayıp ve çirkinlik' olarak niteledi.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Karar Gazetesi'ne verdiğim mülakatta gezi olayları ile ilgili kısmın kasıtlı olarak bazı çevrelerce çarpıtılmasını çok büyük bir ayıp ve çirkinlik olarak görüyorum. Söyleşinin ilgili kısmını kamuoyunun vicdanına aynen sunuyorum."

NE OLMUŞTU?

11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı Direnişi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bununla büyük bir gurur duyuyorum.Eskiden insanlar insan hakları için sokağa çıkardı. Faili meçhuller dursun diye çıkardı. Yolsuzluk dursun diye sokağa çıkardı. Şimdi insanlar ağacı kestirmem diye sokağa çıkmış, çevre duyarlılığı için sokağa çıkmış" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Gül'ün 'Gezi'ye yönelik açıklamalarının ardından, "O günkü Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ülkede yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığını, bu ülkenin bir ferdi olarak, içime hançer gibi saplanmıştır" ifadelerini kullanmıştı.