11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Osman Kavala'ya tahliye çağrısı yapan 10 büyükelçiden biri olan Finlandiya Büyükelçisi Ari Mäki ile görüştü. Görüşmeden bir gün önce Erdoğan, söz konusu 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilebileceği sinyalini vermişti.

Abdullah Gül, Erdoğan’ın tepki gösterdiği isimlerden biri olan Finlandiya Büyükelçisi ile görüştü

Finlandiya Büyükelçisi Ari Mäki, 11. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı.

Mäki paylaşımda "Bugün eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Türkiye hakkında güzel bir konuşma" ifadelerini kullandı. Görüşme ile ilgili Gül tarafından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Abdullah Gül ile Mäki'nin görüşmesi dün gerçekleşirken, bu görüşmeden bir gün önce Erdoğan ise, 10 büyükelçiyi ‘istenmeyen kişi’ ilan edebileceklerinin sinyalini vermişti: “Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin?”

Erdoğan, bugün ise büyükelçilerin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na talimat verdiğini açıkladı.