Memleket iyice mezbele yerine döndü. Kimin eli kimin cebinde, kimin çıkarı kimin çıkarının içinde, kim kimle akraba, kim kimin eltisi, kim kiminin kaynı, kim kime kaydı, hiçbirinin kaydı tutulmuyor. Nereden kime silah gitti, ruhsatsız kim kime silah dağıttı, kaçırılan komutan nasıl orduların başına geçti hiçbir şey anlayacak halde değiliz. Tek gördüğümüz sallama çay misali, başsız bir tavukcasına şuursuzca dolaşan tasarruflanamayan itibarımız ve neredeyse bütün yanan ormanlarımıza yetecek kadar gübre oluşturacak bitmeyen yalanlar... Nasıl olsa yalancıyı dürtmüyorlar çıbıhla. Nasıl olsa millet iyi niyetli. Nasıl olsa millet aç olsa da açım demez, nasıl olsa milletin cebinde parası olmasa, askıdan simit, ekmek alsa bile “fakirim” demez. Nasıl olsa halkın vur ensesine al vergisini. Nasıl olsa bu millet kendisine katmerlisinden kesilen vergilere gıkını çıkartmaz, kodamanlara daha kodaman olsunlar diye yapılan milyarlarca liralık vergi indirimlerini de hatırlamaz.


***

Nasıl olsa bu halkın elinden deresini, ağacını, toprağını da alsan çok da sesi çıkmaz.

Nasıl da güzel bir ortam var semirmek için. Soran olursa 20 yıldır hiçbir şeye biz bakmıyoruz ama önümüzdeki iki yılda vallahi her şeyi nefis hale getireceğiz. Soran olursa ülkeyi biz batırmadık ama yeni bir “Kurtuluş Savaşı” veriyoruz. “Ya de get!” derler insana. Bu kadar da sallama olmaz. Ülkeyi idare edeme, trilyonlarca vergiyi topla çarçur et. Her yere saray saraycık yaptır, beş tane kodaman zengin olacak diye bütün ülkenin üzerine beton dök. Çiftçiyi, köylüyü destekleme, öğrenciyi destekleme, bilim insanını küstür kaçır. Sonra kurtuluş savaşı...

***

Şu anda verilen tek kurtuluş savaşı bu istilacı zihniyete karşı verilecek olandır. Zaten yolun sonu göründü, son sıkıntılar. Giderayak ülkenin para birimini de pul ettiler. Utanmadan bir de “Cebinizde paranız yoksa, şu yaptığımız güzel yollara bakın, gönlünüz açılır” diyebiliyorlar. Bunların artık gerçeklikle hiçbir alakası kalmamış. Lüks ve şatafat içinde ayrılacaksınız aramızdan. Tarih sizi görgüsüz, gösteriş müptelası ve bomboş insanlar olarak hatırlayacak.