Sosyal medyada büyük tepki toplayan görüntülerde, acemi bir ere diğer kıdemli askerler tarafından eziyet ediliyor. Milli Savunma Balanlığı, konuyla ilgili inceleme başlattı.

Acemi askere ‘devrecilik’ eziyeti görüntülerine inceleme başlatıldı

Sosyal medyaya düşen ve çekildiği yer ile zamana dair net bilgi bulunmayan bir videoda, askere giden acemi bir ere ‘devrecilik’ adı altında eziyet edilmesi gündem oldu. Konu ekşi sözlük ve Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girdi. Milli Savunma Bakanlığı, görüntülerle ilgili inceleme başlattı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüntüleri sosyal medyada yer alan askerlere ilişkin inceleme talimatı verdi.

Sosyal medyada yer alan ve tepki çeken, bir askere daha kıdemli diğer askerlerce yaptırılan bazı hareketlerle ilgili görüntüler üzerine Akar, ilgili birlik komutanları tarafından olayla ilgili inceleme başlatılmasını istedi.

Bunun üzerine, söz konusu davranışlarda bulunan askerler tespit edilerek, haklarında idari ve hukuki işlem başlatıldı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde acemi bir asker, kıdemli diğer askerler tarafından hakarete uğruyor, çeşitli askeri hareketleri yapması için tehditte bulunuyor. Görüntülerin ortaya çıkması ardından sosyal medya ağaya kalktı. Konu, ekşi sözlük ve Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girdi.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından acemi ere eziyet ettiği öne sürülen kişilerin sosyal medya profilleri de yayınlandı. Bu profillerin daha sonra kapatıldığı görüldü.