AKP’li Ramazan Can’dan 2 bin 706 kişinin hayatını kaybettiğini de gösteren koronavirüs tablosuna vicdan yaralayan yorum geldi. Can, “Erdoğan'ın puanları yine artıyor” dedi. Muhalefet milletvekilleri, Can'ın paylaşımına tepki gösterdi

Acı tabloya ‘puan arttı’ yorumu

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Türkiye'de yayılmayı sürdüren koronavirüs salgını da AKP'lilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övmesi için bir gerekçe oldu. AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, bir günde 106, toplamda 2 bin 706 kişinin hayatını kaybettiğini gösteren tabloyu sosyal medya hesabından paylaştı. Can, paylaşımına "Bugün Erdoğan'ın puanları yine artıyor. Kabul etseniz de etmeseniz de hoşunuza gitse de gitmese de koronavirüsle mücadele başarısı bütün dünya ve milletimizce takdirle onaylanmıştır" yazdı.aci-tabloya-puan-artti-yorumu-722804-1.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nun CHP'li üyesi Ali Fazıl Kasap, Can'a tepki göstererek “Her bir vatandaşımızın canı çok kıymetli olmasına karşın iktidar olaya böyle bakmıyor. Oradakiler rakam değil insan hayatıdır. Bu tabloyu böyle paylaşıp bundan bir övgü çıkarmak kabul edilemez bir yaklaşım” dedi.

İktidarın dut pekmezi önermek dışında çarpıcı bir icraatının bulunmadığını söyleyen CHP Milletvekili Kasap, "Salgının büyüklüğü tüm dünyadaki örneklere rağmen öngörülemedi ve ilk anda okullar bile sadece iki haftalığına tatil edildi. Olayın ciddiyetini çok sonradan anlayan bir iktidar için iddialı övgülerde bulunuyorlar" diye konuştu.

Ortada bir başarı varsa bunun sağlık personeline ait olduğunu dile getiren Fazıl Kasap şöyle dedi: "Bu mücadelede hayatını kaybeden belki de yüzlerce sağlık personeli var. Uygunsuz kodlama nedeniyle vakalar eksik açıklanıyor. Halkından 10 TL bağış isteyen de bir iktidarımız var. Ayrıca asıl önemli olan süreç bundan sonra başlıyor. Halk evinden çıkamıyor, açlıkla boğuşuyor. Ekonomi ve sağlık iki alandan halkı sıkıştırıyor. Başarı, bu süreci sağlıklı atlatmada halka yardımcı olmaktır.”

AKP İÇİN İNSAN YAŞAMI UCUZ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi, HDP Milletvekili Habip Eksik de Can'ın paylaşımı için “AKP iktidarı her olayda olduğu gibi yine sadece kendi bekasını önceleyerek ‘Her yol mubahtır’ anlayışıyla hareket ediyor” dedi.

AKP'nin 256 kişinin hayatını kaybettiği darbe girişimini bile fırsata çevirdiğini söyleyen Eksik, “İnsan sağlığının ve yaşamının bu kadar ucuz görüldüğü başka ülke yoktur. 11 Mart'ta ilk kez açıklanan resmi vakadan bu yana 107 bin enfekte olan insanımız var. Tüm bunlara rağmen böyle bir açıklama yapılması kabul edilemez” diye konuştu.