Son günlerde açıklanan ve AKP’nin yaşadığı erimeyi gözler önüne seren kamuoyu yoklamaları, iktidar cephesinde tedirginlik yarattı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bu anketlerin ‘gerçeklerle bağdaşmadığını’ ileri sürdü

Açıklanan anketler AKP’de paniğe neden oldu: Olumsuz algı yaratılıyor

Kamuoyu yoklama anketleri AKP-MHP blokundaki meşruiyet kaybını bir bir ortaya sermeye devam ederken, AKP’den bu anketlerden duyulan tedirginliğin göstergesi sayılabilecek bir açıklama geldi.

AKP Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin gerilediğini gösteren anketlerin ‘gerçeklerle bağdaşmadığını’ ve ‘AKP’ye karşı olumsuz algı yaratmak maksadıyla hazırlandığını’ iddia etti.

AKP’li Dağ, kendi yaptıkları çalışmaların ise AKP’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın olan toplumsal desteği yüksek olduğunu savundu. Ancak Dağ, bu araştırmaların ne zaman yapıldığı ve detaylı olarak ne tür sonuçlar elde edildiğiyle ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

‘DESTEĞİMİZ ARTIYOR’ DEDİ AMA KAYNAK GÖSTERMEDİ

Periyodik olarak yapılan araştırmaların Covid-19 salgını sürecinde de devam ettiğini ifade eden Dağ, “Bunun yanında bu dönemki çalışmalarda hükümetin uyguladığı ve uygulamayı planladığı politikalara yönelik kamuoyu araştırmaları yapılmıştır. Son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar göstermektedir ki, salgın sürecinde uygulanan politikalar kamuoyunun büyük oranda desteğini almıştır” iddiasını dile getirdi.

‘Türkiye'nin bu süreçte başarı hikâyesi yazdığını’ ve bunun ‘uluslararası alanda da gıptayla takip edildiğini’ öne süren Dağ, sözlerine şöyle devam etti:

‘DARBE’Yİ DE ES GEÇMEDİ!

“Bu hikayenin doğal bir sonucu olarak, toplumun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye olan teveccühü artmıştır. Uygulanan başarılı politikaların vatandaşlarımızda bulduğu karşılık istisnasız her kamuoyu araştırmasında net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu duruma halel getirmek ve gölge düşürmek isteyen muhalefet partileri darbe ve erken seçim tartışmalarını ön plana çıkarmaya gayret etmektedir. Bunun yanı sıra son günlerde geleneksel ve dijital medyada yandaş anket firmaları tarafından manipülatif, gerçeklerle bağdaşmayan anketler ve oy oranları açıklanmaktadır.”

Dağ sözlerini, “2023 yılında yapılacak seçimlerde milletimiz, bu çalışmaların herhangi bir geçerliliğe sahip olmadığını bir kez daha gösterecektir” ifadesiyle bitirdi.