İstanbul’da özel bir hastanede çalışan Dilek Tahtalı, koronavirüs nedeniyle dün yaşamını yitirdi. Tahtalı’nın sosyal medya mesajları ise, kendisinde ilk semptomların 7 Mart’ta görüldüğüne işaret ediyor. Türkiye’deki ilk resmi vaka ise 10 Mart’ta ortaya çıkmıştı

Açıklanan ilk koronavirüs vakasından önce: Yaşamını yitiren Dilek Tahtalı'nın ilk semptomları 7 Mart’ta!

HABER MERKEZİ

İstanbul’da özel bir hastanede çalışan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı, dün koronavirüsten yaşamını yitirdi. Eski CHP Milletvekili Ramis Topal’ın akrabası olan Tahtalı’nın sosyal medya hesabındaki paylaşımları, hastalığın ilk semptomlarının 7 Mart’ta görüldüğünü ortaya çıkardı.

BirGün’ün ulaştığı eski CHP Amasya Milletvekili Topal, Tahtalı’nın 10 Mart günü rahatsızlandığını, önce Cerrahpaşa’ya, ardından ise Samatya’daki bir hastaneye başvurduğunu söyledi. Her iki hastanede de yer olmadığı gerekçesiyle Dilek Tahtalı’ya yatış verilmediğini belirten Topal, bunun üzerine kendisinin devreye girerek 11 Mart’ta Türkiye Hastanesi’ne yatış sağladığını aktardı. Ramis Topal, Dilek Tahtalı’nın 16 Mart’ta tedavi gördüğü hastaneden Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi.

AİLE KARANTİNAYA ALINMIŞ

Dayı Dursun Topal da, BirGün'e yaptığı açıklamada Tahtalı'ya hastaneye yattıktan birkaç gün sonra koronavirüs testi yapıldığını ve sonucun pozitif çıktığını aktardı. Öte yandan Dilek Tahtalı'nın ailesi koronavirüs şüphesi oluşunca karantinaya alınmış. Yapılan testlerde ailede koronavirüse rastlanmamış. Ailenin 14 günlük karantina süresi yarın sona erecek.

Özel bir hastanede çalışan Dilek Tahtalı’nın virüsü nasıl kaptığı ise bilinmiyor.

KORONİK HASTALIĞI VAR MIYDI?

Koronavirüsle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar, hastalığın genellikle ileri yaştaki bireyleri etkilediği yönündeydi. Ancak Tahtalı’nın 33 yaşında yaşamını yitirmesi akla ‘kronik rahatsızlığı var mıydı?” sorusunu getirdi.

CHP’li eski vekil Ramis Topal, Dilek Tahtalı’nın koah hastası olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı da dün yaptığı açıklamada, yaşamını yitiren son hastalar hakkında, “Biri KOAH hastasıydı, 6'sı ileri yaştaydı” ifadelerini kullanmıştı.

AÇIKLANAN İLK VAKADAN ÖNCE!

Öte yandan konunun bir diğer boyutu da Türkiye’deki koronavirüs vakalarının bilinen seyrine ilişkin.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkedeki ilk vakanın 10 Mart’ta tespit edildiğini ve yurtdışı temaslı olduğunu açıklamıştı. Tahtalı’nın durumu ise, ülkede virüsün 10 Mart’tan önce yayılmaya başladığına işaret ediyor.

Tahtalı’nın koronavirüse ilişkin ilk semptomlarının 7 Mart’ta görüldüğü, sosyal medya paylaşımlarının dolaşıma girmesiyle ortaya çıktı. Dilek Tahtalı, 7 Mart günü yaptığı Twitter paylaşımında, “Burun tıkanıklığı-aşırı geniz akıntısı-baş ağrısı-halsizlik-gün sonu başlayıp gece uyutmayan kriz halinde gelen öksürük nöbetleri…” ifadelerini kullanmış.

aciklanan-ilk-koronavirus-vakasindan-once-yasamini-yitiren-dilek-tahtali-nin-ilk-semptomlari-7-mart-ta-705965-1.

Tahtalı’nın yaptığı son sosyal medya paylaşımı da 9 Mart’ta. Paylaşımında ateşi olduğunu belirten Tahtalı, şunları yazmış: “Bi düş artık ateş bi bırak yakamı yeter! Dakka da bir sirkeli aspirinli su kürü ılık duş buz gibi hava da balkona çıkmaktan bayılazaaam!”

aciklanan-ilk-koronavirus-vakasindan-once-yasamini-yitiren-dilek-tahtali-nin-ilk-semptomlari-7-mart-ta-705967-1.