Acılı aileler: Nasıl o koltukta oturabiliyorlar?

Haber Merkezi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz’da meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 317 kişinin de yaralandığı tren faciasında yakınlarını kaybedenlerin acısı hâlâ tazeliğini korurken, aileler, Ankara’daki tren kazasına tepkili. Gazetemize konuşan Mısra Öz Sel ile Aysun Köse, yetkililere istifa çağrısında bulunuyor.

Çorlu’da menfezden kaynaklı yaşanan tren faciasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybetti. Kazanın olduğu günden itibaren ihmallere dikkat çeken Sel’i, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın Twitter’dan engelledi. Sel, Ankara’daki kazaya ilişkin, “O anı tekrar tekrar yaşamış gibi oluyorum” diyerek başlıyor sözlerine. Devamında da, “Yaşadıkları büyük acıyı maalesef çok yakından tanıyorum” diyor.

Sel, Çorlu tren faciasının ihmaller zinciri sonrasında meydana geldiğini hatırlatıyor, “Şimdi yine çıkıp konuşuyorlar, yine sorumlu yağmur, çamur mu diyecekler” diye soruyor. Sel, “Pamukova oldu, Çorlu oldu uslanmadılar” diyor ve ekliyor: “Nasıl hâlâ o koltuklarda oturuyorlar? Tek bir şey yapsınlar artık… O koltukları terk etsinler.”

Aysun Köse ise Çorlu’daki kazada kızı Sena’yı ve iki yeğenini yitirdi. Köse, “İnsan canı bu kadar mı değersiz? Bir şeyler değişmediği sürece bu son olmayacak. Bu son olsun, yeter!” şeklinde konuşuyor.

***

Erdoğan: Gereken yapılacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tren faciasına Saray’da düzenlenen ‘İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’nda ‘değindi’. Burada konuşan Erdoğan, “Bu kaza tüm boyutlarıyla incelenecek, sorumlular ortaya çıkartılacak ve gereken her şey yapılacak” ifadelerini kullandı.

***

HAZİRAN: İhmaller hâd safhada

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) tren faciasının ardından yaptığı açıklamada, “Ortaya çıkan bilgiler ihmallerin ve ihmalin hâd safhada olduğunu gösterdi. Her yıl yaşanan kazalara son vermek mümkün. Özelleştirme uygulamalarına son verilmeli. Demiryolu ağları genişletilmeli, güvenli hale getirilmeli” denildi.