Açılın, Perinçek kadınları feminizmden kurtaracak!

HABER MERKEZİ

Aydınlık gazetesinin başyazarı Doğu Perinçek, 'Kadını feminizmden kurtarmak' başlıklı yazısı ve 'Feminizm, Türkiye’ye karamsarlıklardan başka bir şey getirmedi' türünden tespitleriyle, Aydınlık hareketinin siyasal İslamcı AKP ile ne denli ortak hedeflere sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Perinçek’in bu yazısının, Suudi Arabistan yönetiminin 'Feminizm tehlikeli bir düşünce değildir' açıklamasından bir gün sonra yayımlanması ise manidar bir duruma işaret etti.

KADINLARIN GÜNDEMİ DEĞİLMİŞ

Son dönemde Saray hükümetini destekleyen tavrıyla dikkat çeken Aydınlık, dün Doğu Perinçek aracılığıyla 'feminizm açılımı' yaptı. Yazısında özetle feminizmin Batı tarafından dayatıldığını öne süren yazar, “Batının emperyalist merkezlerindeki ideolojik iklimden etkilenen kadın hareketinde Mor Zehirlenme var” dedi. Perinçek, Türkiye’de ‘kadınların öncelikli gündemlerinin tecavüz ve şiddet olmadığını’ da iddia etti.
Feminizmin 'Amerikancı 12 Eylül darbesi sayesinde ülkede etkin olduğunu' ileri süren Perinçek, kendisinin 1980'de darbecilere alkış tuttuğundan ise hiç söz etmedi.

Perinçek’in bu ifadeleri, genel başkanı olduğu Vatan Partisi’nin ve geniş tanımıyla Aydınlık hareketinin, siyasal İslamcı AKP iktidarıyla olan ‘görev paylaşımına’ da ayna tuttu. AKP zihniyeti, İslamcı referanslarla feminizme cephe alırken, sözde 'laikliği' benimseyen Aydınlık çevresi ise feminizmi 'Batı’dan geldiği' ve 'Kadınlara fayda sağlamadığı' iddiasıyla itibarsızlaştırmaya çalıştı.

SUUDİLER AYDINLIK’TAN İLERİDE

Öte yandan Aydınlık-Perinçek çizgisinin bu çıkışı, şeriatçı Suudi Arabistan yönetiminden bile kadın hakları konusunda geri kaldıklarını kanıtladı. Bir süre önce Suudi Arabistan’da feminizmi 'tehlikeli düşünce' nitelemesiyle hedef alan bir kamu spotu yayımlanmış, kendine 'reformcu' görünümü vermek isteyen Suudi yönetimi ise bu kamu spotunu önceki gün yayından kaldırmıştı. Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu’nun açıklamasında, feminizmin ülkede 'aşırılık' olarak görülmediği ifade edilmişti. Dünkü yazısında ‘kadınları feminizmden kurtarmak gerektiğini’ savunan Perinçek, böylece kadın meselesinde şeriatçıların bile bilinç düzeyini yakalayamadı.