Haber Müdürümüz Uğur Şahin’in “Hatay: Acıya Gömülen Şehir” başlıklı fotoğraf sergisi İsviçre’nin Basel kentinde 4-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Kaynak: Haber Merkezi
‘Acıya Gömülen Şehir: Hatay’ sergisi Basel’de

Buse İlkin YERLİ

BirGün Haber Müdürü Uğur Şahin’in fotoğraf sergisi, İsviçre’nin Basel kentinde gerçek-leşiyor. “Hatay: Acıya Gömülen Şehir” başlıklı sergi, 4-7 Mayıs tarihleri arasında “kHaus Basel”de düzenlenecek. Sergi kapsamında aynı salonda 6 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te Şahin’in katılımıyla bir panel düzenlenecek. Sergi, Maraş merkezli depremlerin ardından Hatay’da yaşanan yıkımın boyutuna odaklanıyor.

‘BİZ DE ÖLDÜK AMA GÖMÜLMEDİK’

Serginin tanıtım bülteninde şu ifadeler yer alıyor: “6 Şubat 2023’te merkez üssü Maraş olan iki büyük deprem Türkiye'de 11 ili ve en az 2.7 milyon kişiyi etkiledi. Suriye'de de yıkıma neden olan deprem,  resmi verilere göre, Türkiye'de en az 50 bin 500, Suriye'de ise 8 bin 476 kişinin hayatına mal oldu. Kayıt altına alınmış yaralı sayısının 122 binin üze-rinde olduğu depremlerde asıl sayının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BirGün (@birgungazetesi)'in paylaştığı bir gönderi

Hatay, depremden etkilenen bölgede en çok yıkımın yaşandığı illerden biri. Etnik olarak çok sayıda insanın yaşadığı bu tarihi kent, artık tanınmaz halde. Depremin 7. gününde Hatay'a giden gazeteci Uğur Şahin, tozla kaplanan kentte geride kalanların hikâyelerini dinledi. ‘Biz de öldük ama gömülmedik’ sözleriyle tarihe geçen bir fotoğraf, yaşanan fela-ketin insani boyutunu anlamamız için bize ipucu veriyor. Bölgede, tek başına kaldırıla-mayacak kadar derin ve tarifi çok zor bir acı söz konusu. Bu nedenle geçmişi, sevdikleri ve hayatları yok olan insanların hikâyelerini tarihe not düşerken, bunları Türkiye ve Suri-ye ile gönül bağı olan herkesle paylaşmak istedik. Başarılı gazeteci Uğur Şahin, ‘Biz de öldük ama gömülmedik’ fotoğrafıyla Metin Göktepe Gazetecilik Fotoğraf Ödülü'ne layık görüldü.”