Halkı toprağına ve emeğine sahip çıkmaya çağıran SOL Parti, bugün Trabzon’da miting düzenliyor. Yurttaşın iktidara öfkeli olduğunu vurgulayan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İşleyen, “Açlığa, sefalete yeter!” dedi.

Açlığa, sefalete sömürüye yeter

HABER MERKEZİ

Karadeniz halkını deresine, ağacına, toprağına ve emeğine sahip çıkmaya çağıran SOL Parti, bugün saat 13.00’te Trabzon Ortahisar Meydan’da “Devrimci Demokratik Cumhuriyet İçin Birleşelim” mitingi gerçekleştirecek. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen’in yanı sıra sanatçı Selçuk Balcı’nın da ezgileriyle katılacağı miting için günlerdir Trabzon, Artvin, Rize, Samsun, Giresun ve Ordu’da çalışma yürüten SOL Partililer, çarşı ve pazarları gezerek sokaklarda basın açıklamaları düzenliyor. Ülkenin ve bölge halkının sorunlarına değinen partililer mitinge çağrı bildirileri dağıtıyor. Çalışmalarda ülkenin içinde bulunduğu krizlerden çıkmasının tek yolunun sol ile mümkün olduğu vurgulanırken birlikte mücadele çağrısı yapılıyor.

HEP BİR AĞIZDAN HAYKIRACAĞIZ

“Günlerdir Karadeniz’in her bir noktasında çağrımızı sürdürüyoruz” diyen SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, bölgedeki izlenimlerini: “Her dokunduğumuz yerden bin ah işitiyoruz. Emekçi halk pahalılık altında inim inim inliyor. Üreticinin ürettiği para etmiyor. Tüccarı, tekelleri herkes kazanıyor ama üretici kazanamıyor. Gençler hem okulda hem işte geleceksizlik içinde boğuluyor. Tarlalar boş, pazarlar boş… Umutsuzluk var, öfke var, isyan var…” sözleriyle aktardı. “Mitingimiz işçilerin, köylülerin, gençlerin çığlığının meydanda toplanacağı bir miting olacak” diyen İşleyen, “Açlığa, sefalete yeter! Zamlara, pahalılığa yeter!” diyeceğimiz bu buluşmaya tüm halkımızı davet ediyoruz. Halkı dost-düşman diye birbirine düşürmeye çalışan karanlığa karşı Trabzon Meydanı birliğin, dayanışmanın, sevginin, iyiliğin ve güzelliğin hep bir ağızdan çoğalacağı güneşli bir günde buluşacağız” ifadelerini kullandı. Kentteki çalışmalara katılan bir başka isim de SOL Parti PM üyesi Alper Taş. “Trabzon mitingimize dönük Karadeniz bölgesinde yoğun bir halk çalışması yapıldı” diyen Taş, halktan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. “Halkımız 20 yılık AKP iktidarına ‘artık yeter’ diyor” şeklinde konuşan Taş sözlerini şöyle sürdürdü: “Halk değişim istiyor, yeni bir başlangıç istiyor. SOL Parti Karadeniz bölgesinde SOL Buluşmaları gerçekleştirdi. Şimdi bu buluşmaları bir bölge mitingi ile taçlandıracak. Yeni bir başlangıcın kurucu zeminlerini ortaya koyacak, fındık ve çay üreticilerinin, kadınların, gençlerin, emekçilerin toplumsal taleplerini haykıracak. Bu miting yalnızca SOL Parti’ye iyi gelmeyecek, bütün sola, demokrasi ve emek güçlerine, ezilen, emekçi halkımıza da iyi gelecek.”

TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ

Miting için kentte bulunan SOL Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede de “Karadeniz halkı, iktidarın on yıllardır sürdürdüğü rant oyunları ile şirketler tarafından kuşatılmış durumda. Senelerdir doğaya dönük yıkım politikalarıyla baş başa bırakılan bölge halkı, bir taraftan da en temel geçim kaynağı olan çay ve fındık üreticiliği noktasında da özel sektörün kıskacına alınarak, yoksullaştırılmaktadır” değerlendirmesini yaptı. Tüm Karadeniz halkını mitinge davet eden Dede, şu ifadeleri kullandı: “SOL Parti Karadeniz örgütleri, gerçekleştireceği bu buluşma ile bölgede yaşanan sorunlara karşı senelerdir süren toplumsal tepkilerin güçlü bir sesi olacak hem de ülke genelinde sürdürdüğü ‘Devrimci, demokratik cumhuriyet için birleşelim’ çağrısını bir kez daha yineleyecektir. Bugün Selçuk Balcı konserinin de olacağı mitingimize alın terimiz, doğamız, yaşam mücadelemiz için tüm Karadeniz halkını davet ediyoruz.”