Arjantin’de göreve başlayan yeni Devlet Başkanı Alberto Fernandez, “Açlığı bitireceğiz, bu bizi utandırması gereken bir şey” diyerek birlikte mücadele çağrısı yaptı. Şili, Lübnan, Fransa, Irak ve Kolombiya’da halklar yoksulluğa ve yolsuzluğa karşı meydanları terk etmiyor

'Açlığı bitireceğiz'

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Arjantin’de devlet başkanlığı yeminini eden halkçı lider Alberto Fernandez, “Birlikte çalışıp, toplum olarak elimizden gelen en büyük destanı yazacak ve Arjantinlilerin evinde hiçbir zaman bir tabak yemek eksik olmasın diye birlikte çaba göstereceğiz. Açlığı bitireceğiz, bu bizi utandırması gereken bir şey” diyerek göreve başladı.

Arjantin’de 27 Ekim’de düzenlenen başkanlık seçimlerini kazanan Fernandez için Devlet Başkanlığı Binası Casa Rosada’da dün yemin töreni düzenlendi. Bina önünde toplanan onbinlerce destekçisine seslenen Fernandez, eski sağcı hükümete işaret ederek, “Bu, bir kısmın faydasına, çoğunluğun ise zararına olan, fakirleştiren, sefillik getiren, bizi borçlandıran ve bizi uluslararası finansal sistemin tuzağına düşüren bir sistem” tepkisi gösterdi.

Adaletin taraflı olduğunu söyleyen Fernandez, “Yeni Arjantin’de istihbarat ve yargı operasyonları, her gün maruz kaldığımız medya linçleri olmayacak. Ben temsil ettiğim şeyden eminim, siyasetin, çıkarların tersi olduğunu iyi biliyorum ve kimleri temsil ettiğimizi biliyorum. Okulsuz, işsiz kalanları, acı çekenleri temsil ediyoruz” dedi.

Arjantin’de 27 Ekim’de yapılan başkanlık seçimlerine Cristina Kirchner’ın devlet başkanı yardımcısı adayı olduğu Herkesin Cephesi Koalisyonu’yla katılan Fernandez, hükümette bulunan Değişim İçin Bir Arada Koalisyonu lideri Mauricio Macri’ye fark atarak seçimleri kazanmıştı.