Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesi talebiyle süresiz, dönüşümsüz açlık grevini sürdüren siyasilerin aileleri, İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Aynı taleple daha önce İstanbul’daki Almanya Konsolosluğu’na giden aileler, avukatları eşliğinde Fransız Konsolosluğu’nda görevli bir memur ile görüşüp, başkonsolosluğa iletilmek üzere tecride ve açlık grevlerine ilişkin Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) verilen dosyanın aynısını sundu. Öcalan’ın cezaevi […]

Açlık grevindeki siyasilerin aileleri Fransız Konsolosluğu’nu ziyaret etti

Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesi talebiyle süresiz, dönüşümsüz açlık grevini sürdüren siyasilerin aileleri, İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Aynı taleple daha önce İstanbul’daki Almanya Konsolosluğu’na giden aileler, avukatları eşliğinde Fransız Konsolosluğu’nda görevli bir memur ile görüşüp, başkonsolosluğa iletilmek üzere tecride ve açlık grevlerine ilişkin Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) verilen dosyanın aynısını sundu.

Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesi talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde süresiz dönüşümsüz açlık grevlerini sürdüren siyasilerin aileleri İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Konsolosluğa giden aileler arasında Strasbourg’da tecride karşı 14 aktivistle birlikte açlık grevi eyleminin 80’inci gününü geride bırakan Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç’un 88 yaşındaki annesi Mihriban Koç, ablası Cahide Yıldırım ve Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 79 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsak Turan Günana’ın ablası Fener Günana da vardı.

KONSOLOSLUĞA CPT’YE VERİLEN DOSYA SUNULDU

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) Genel Merkez yöneticisi avukat Raziye Turgut eşliğinde İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu’na giren ailelerinin, Fransız Başkonsolosluğu ile görüşme talebi daha önce randevu alınmadığı gerekçesiyle reddedildi. Konsoloslukta görevli bir memurla görüşen aileler, tercüman eşliğinde taleplerini ileterek, Başkonsolosluğa iletilmek üzere açlık grevlerine ilişkin daha önce CPT’ye verilen dosyayı sundu.

Aileler, açlık grevindeki yakınlarının sesini duyurmak için daha önce de İstanbul’daki Almanya Konsolosluğu’nu ziyaret etmişti.