ACTO, Rusya hükümetinin Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen bir aşıyı bu hafta tescillemesine ilişkin, insanların hayatlarını riske atabileceği uyarısını yaptı.

ACTO: Rusya'nın koronavirüs aşısı insanların hayatlarını riske atabilir

Dış Haberler Servisi

Rusya merkezli bir platform olan Çokuluslu Farmakoloji Firmaları Yerel Birliği (ACTO), Rusya'nın potansiyel koronavirüs aşısının kullanımına klinik denemeler tamamlanmadan önce izin vermesinin insanların hayatlarını riske atabileceğini belirtti.

Rusya hükümeti, Moskova Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen bir aşıyı bu hafta tescilledi. ACTO, Sağlık Bakanı Mikhail Murashko'ya yazdığı mektupta, Ağustos ayı başlarına kadar epidemiye karşı henüz 100'den daha az insanın resmen aşılandığını ve yaygın kullanımının tehlikeli olabileceğini belirtti.

Bloomberg'e konuşan ACTO Genel Sekreteri Sevtlana Zavidova, “Neden tüm firmalar kurallara uyarken, Ruslarınkiler uymuyor? Klinik denemeleri gerçekleştirme kuralları kanla yazılmıştır. İhlal edilemezler" diye belirtti. Zavidova, “Bu Pandora'nın kutusudur ve kanıtlanmamış bir aşı enjekte edilen insanlara ne olacağını bilemeyiz" diye devam etti.

ACTO; Rusya'da klinik denemeler gerçekleştiren Pfizer, AstraZeneca ve Novartis AG dahil bir dizi çokuluslu firma grubunu temsil ediyor.