Yakınlarını iş cinayetlerinde kaybeden Adalet Arayan İşçi Aileleri, 83’üncü Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni dün İstanbul Beyoğlu’da gerçekleştirdi. Daha önce eylemlerini Galatasaray Meydanı’nda yapan işçi ailelerine Galatasaray Meydanı bu hafta da kapatıldı. Aileler, yasağa tepki gösterdi. Davutpaşa patlamasında eşini kaybeden İdris Çabuk, aileler adına yaptığı açıklamada, “75. Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde Galatasaray Meydanı işçi ailelerine yasaklandı. […]

Adalet Arayan İşçi Aileleri: Sesimizi duyun!

Yakınlarını iş cinayetlerinde kaybeden Adalet Arayan İşçi Aileleri, 83’üncü Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni dün İstanbul Beyoğlu’da gerçekleştirdi. Daha önce eylemlerini Galatasaray Meydanı’nda yapan işçi ailelerine Galatasaray Meydanı bu hafta da kapatıldı. Aileler, yasağa tepki gösterdi.

Davutpaşa patlamasında eşini kaybeden İdris Çabuk, aileler adına yaptığı açıklamada, “75. Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde Galatasaray Meydanı işçi ailelerine yasaklandı. Bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 2018 yılında en az 1872 işçinin hayatını kaybettiğini söyleyen Çabuk, “Vicdanlı, adalet duygusunu yitirmemiş herkes bu vahşeti anlamalı” diye konuştu.

SELİN ERDEM UNUTULMADI

1 Mayıs 2012’de iş cinayetinde Selin Erdem’in hayatını kaybettiğini hatırlatan Çabuk, “27 yaşındaydı. Arka Sıradakiler dizi setinde ağır koşullarda çalışıyordu. Güvenli çalışma koşulları yaratılmadığı için bu acıyı yaşadık. 4 gün sonra bilirkişi incelemesi yapılmadan dava açıldı. Sadece şoföre ceza verildi. Trafik kazası olarak kayda geçirildi. AİHM’e başvurduk” dedi.

‘1 MAYIS’TA BİZİ GÖRMEDİLER’

Aileler, İstanbul 1 Mayıs’ında kitleye hitap etmek için tertip komitesine dilekçe verdiklerini ancak dilekçelerine yanıt bulamadıklarını da söyledi. Davutpaşa patlamasında kardeşini kaybeden Hakkı Güleç ise “Adalet arayan ailelere söz hakkı verilsin. İşçilere, Türkiye halklarına iki cümle sözümüz olduğunu düşünüyoruz. 1 Mayıs alanına gittik. Orada söz hakkı istedik. Sağ olsunlar bizi görmediler, duymadılar. Sistemi, devleti anlıyoruz. Peki, işçileri temsil edenler?” diye sordu.

İŞ CİNAYETLERİ ALMANAĞI TANITILDI

Nöbette, Adalet Arayana Destek Grubu’nca hazırlanan ve 3 Mayıs’ta kitapçılarda yerini alan İş Cinayetleri Almanağı (2018) da tanıtıldı. Adalet Arayan İşçi Aileleri, ramazan ayı nedeniyle haziran ayında nöbet eylemi yapmayacaklarını, temmuz ayının ilk pazar günü 84’üncü kez bir araya geleceklerini duyurdu.