Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ceren Özdemir'i öldüren adamın açık cezaevinden firar etmiş olmasıyla ilgili "Türkiye’de açık ve kapalı cezaevi yeni bir uygulama değildir," dedi

Adalet Bakanı: Açık cezaevi yeni bir uygulama değil

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ordu’da canice katledilen Ceren Özdemir cinayeti hakkında, "Türkiye’de açık ve kapalı cezaevi yeni bir uygulama değildir. İhtiyaç olan bir çalışma yapılması da mutlaka yapılmalıdır" dedi.

Bakan Abdulhamit Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Gül, Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili olarak, "Acımız çok büyük. Ceren yavrumuza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Her cinayet bizi derinden yaralanıyor. Bu tür hadiselerin yaşanmaması ortak dileğimiz. Cani açık cezaevinde yatarken 1 Aralık’ta firar ettiği anlaşılıyor ve hemen yakalama kararı çıkarılıyor. Polisler yakalamaya çalışırken bu menfur cinayet işleniyor. İki polisimizi yaralıyor. Allah’tan şifa diliyorum" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına destek olmak için anlaşıldığını ifade eden Gül, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’nde (ŞÖNİM) avukatların kadınların yanında yer alması ve bu konuda tüm sürecin bir avukat nezaretinde olması konusunda ilgili bakanlıklarla çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bakan Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle bu tür uygulama sonrasında da başsavcılığımız soruşturma için çalışmalarına başladı. Adli süreç takip ediliyor. Mahkemece tutuklanmıştır. Bu caninin hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır. İdari soruşturma başlatılmıştır."

"Dünyanın hiçbir yerinde yargısal işleyişte kusursuzluğu yakalamanın mümkün olmadığını biliyoruz. Yargısal kararların yanlışı - eksiği elbette olacaktır. Basının da bunun haber yapması elbette doğaldır. Yeter ki doğru haber ve doğru bilgi verilsin. Çoğu zaman algı başka oluyor, olgu başka."

Bakan Gül, açık cezaevleriyle ilgili olarak, "Türkiye’de açık ve kapalı cezaevi yeni bir uygulama değildir. İhtiyaç olan bir çalışma yapılması da mutlaka yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

KATİL FİRARİ

Ordu’da evine girdiği sırada 20 yaşındaki Ceren Özdemir kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından yakalanan katil zanlısının 2005 yılında işlediği cinayetten toplamda 23 yıl 79 ay 148 gün hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıkmıştı. 28 Ekim 2019 tarihinde Ordu Açık Ceza İnfaz Kurumu’na alınan zanlının, 1 Aralık’ta ise cezaevinden firar ettiği öğrenilmişti. Bu durum, ‘ceza infaz yasasında bir düzenleme yapılmalı mı?’ sorularını akıllara getirdi.