Gülşen’in tutuklanmasına yönelik tepkiler hakkında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Eleştirin, o hakim kararıdır, eleştirilebilir ama öte yandan onu eleştirirken bile deyin ki 'bunun yaptığı da yenilir yutulur bir şey değildir’” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ’dan Gülşen tepkilerine yanıt: Eleştirilebilir ama…
Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şarkıcı Gülşen'in tutuklanma kararına ilişkin olarak yapılan eleştiriler hakkında, "Eleştirin, o hakim kararıdır, eleştirilebilir ama öte yandan onu eleştirirken bile deyin ki 'bunun yaptığı da yenilir yutulur bir şey değildir. Bu milletin evlatlarına böylesi bir saygısızlığı, ayrımcılığı, nefreti, kini diline dolayıp konuşamaz'" dedi.

Son dönemde sahne kıyafetleri nedeniyle de sıklıkla hedef gösterilen Gülşen'in nisan ayında verdiği konserde 4 ay önce söyledikleri gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Partiler, sivil topum kuruluşları, müzik birlikleri, sanatçılar, gazeteciler, yazarlar ve kamuoyu, Gülşen'e verilen tutulama kararını eleştirdi. Sosyal medya hesaplarından bazı kullanıcılar, "Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı; çocuklara tecavüz edenler 'Bir kereden bir şey olmaz' diye aklandı!" diye yazarak tepki gösterdi.

Tutuklamanın eleştirilme konusunda açıklama yapan Bozdağ ise şunları söyledi:

"Eleştirin, o hakim kararıdır, eleştirilebilir ama öte yandan onu eleştirirken bile deyin ki 'bunun yaptığı da yenilir yutulur bir şey değildir. Bu milletin evlatlarına böylesi bir saygısızlığı, ayrımcılığı, nefreti, kini diline dolayıp konuşamaz'. Bir de bunu deyin. İmam hatip okulları da bu ülkenin diğer okulları gibi devletin okullarıdır, saygın okullardır. Burada okuyan öğrenciler, mezunlar da diğer okullarda okuyan öğrenciler ve mezunlar gibi bu milletin kıymetli evlatlarıdır. Hepimizin derdi bütün okullarımızın ve bu okullarda okuyan öğrencilerimizin başarıdan başarıya koşmasıdır. Okullar arasında, okulların mezun ve öğrencileri arasında ayrımcılık yapmak bu millete, bu devlete yapılmış en büyük kötülüklerden birisidir."