Hukukçu Kerem Altıparmak, kendisini Gezi Parkı Direnişi sırasında yaptığı hukuki değerlendirmeler nedeniyle engelleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kararını yargıya taşıyacağını duyurdu. Altıparmak, "Bir Adalet Bakanı, bu sıfatla kullandığı, açıklamalar yaptığı bir hesabı herhangi bir vatandaşa, hele ki bir avukata keyfi olarak kapatamaz" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın Twitter'dan engelleme kararı yargıya taşınıyor

Avukat Kerem Altıparmak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın sosyal medya hesabından kendisini engellemesine karşı dava açacağını duyurdu.

Bozdağ'ın kendisini Gezi Parkı Direnişi sırasında yaptığı hukuki değerlendirmeler sonrası engellediğini belirten Altıparmak, "Bir Adalet Bakanı, bu sıfatla kullandığı, açıklamalar yaptığı bir hesabı herhangi bir vatandaşa, hele ki bir avukata keyfi olarak kapatamaz" ifadelerini kullandı.

Dava açacağı haberini sosyal medya hesabından paylaşan Altıparmak şunları kaydetti:

"Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Gezi sırasında yaptığım hukuki değerlendirmeler nedeniyle beni engellemişti. Bakan sıfatıyla kullandığı Twitter hesabının bir avukat tarafından görülmesini engelleyemeyeceğini belirterek Bakanlığa başvurduk. Cevap gelmedi. Dava yoluna başvuracağız. Kişisel hesaplarında insanlar dilediğini engeller, dilediğini takip eder. Ancak bir Adalet Bakanı, bu sıfatla kullandığı, açıklamalar yaptığı bir hesabı herhangi bir vatandaşa, hele ki bir avukata keyfi olarak kapatamaz. Bu tasarruf kişisel tercihi olarak da görülemez"