“Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla yaptığı konuşmada, AKP teşkilatlarının  ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘insan haklarının teminatı’ olduğunu savunan Gül, Gezi Direnişi’ni hedef aldı: "Türkiye eski Türkiye olmayacak, vesayetçilere, statükoculara asla teslim olmayacağız."

Adalet Bakanı, Gezi Direnişi'ni hedef aldı: İnsan haklarının teminatı Erdoğan'dır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gezi Direnişi’ni hedef aldı, insan haklarının ve daha adil bir dünyanın teminatının AKP ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etti.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla AKP Genel Merkezi'nde "Daha Adil Bir Dünya" adlı bir program düzenlendi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, programda yaptığı konuşmada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda "Dünya beşten büyüktür" ve "Daha adil bir dünya mümkün" vurgusu yaptığını hatırlatarak Türkiye'de ve dünyada insan haklarının ve daha adil bir dünyanın teminatının AKP teşkilatları ve Erdoğan olduğu iddiasında bulundu.

Gül, şunları söyledi:

"Biz de diyoruz ki, bu sokak çıkmaz sokaktır. Güçlüysen haklı değilsin, haklıysan güçlüsün ve dünya buna layıktır. Bunu da biz gerçekleştireceğiz. Bugün dünyada, Suriye'de yaşanan zulümlerde mazlumların elinden tutan, Irak'ta, İslam coğrafyasında, Batı coğrafyasında, Afrika'da nerede bir mazlum varsa o mazlumun elini tutan Türkiye'dir. O mazlumun uğramış olduğu zulmü bütün dünyaya haykıran tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır ve AK Parti'dir. Bu gücü sağlayan teşkilatlarımızdır, milletimizin aziz ve o mukaddes gücü ve desteğidir. Biz milletimize sırtımızı dayayarak 2023 ve sonraki yıllarda ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sadece Türkiye'deki 84 milyon değil, bütün dünyadaki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Daha adil bir dünya sizlerin gece gündüz yaptığı çalışmayla mümkün. 2023'te Sayın Cumhurbaşkanı'mızı tekrar Cumhurbaşkanı seçtirerek adil bir dünyayı hep beraber kuracağız. "

AKP, BAŞARI VE DEMOKRASİ HİKAYESİ ORTAYA KOYMUŞ

AKP iktidarlarının 19 yıllık bir başarı ve demokrasi hikayesini ortaya koyduğunu savunan Gül, konuşmasında Gezi Direnişini de hedef aldı: “Gezi eylemleri, Kobani eylemleri, 17-25 Aralık ve e-muhtıra gibi darbe girişimlerine karşı dimdik ayakta durduk ve bunlara milletle karşı çıktık.”

AA