"Hukukun Üstünlüğü ve Yargı Reformu Konferansı" isimli etkinlikte konuşan Adalet Bakanı Gül, yeni anayasa mesajı verdi. Gül, "Darbe anayasasına son vermenin vakti geldi. Türkiye'de herkesin 'Evet, bu benim anayasam' diyebileceği bir anayasaya ihtiyaç var" diye konuştu.

Adalet Bakanı Gül: Darbe anayasasına son vermenin vakti geldi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'nin sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi. "Darbe anayasasına son vermenin vakti geldi" diye konuşan Gül, "Türkiye'de herkesin 'Evet, bu benim anayasam' diyebileceği bir anayasaya ihtiyaç var" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Parlamenterler Birliği'nin İstanbul Şubesi'nce düzenlenen "Hukukun Üstünlüğü ve Yargı Reformu Konferansı"na konuşmacı olarak katıldı.

'SİVİL VE DEMOKRATİK YENİ BİR ANAYASA İHTİYACI AÇIKTIR'

Türkiye'deki demokratik kazanımların yeni bir anayasayla güvenceye alınması ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Gül, şöyle devam etti:

"Ülkemiz yeni yüzyılına, 2023'e girerken, ben inanıyorum ki Türkiye'de artık darbe anayasasına son vermenin vakti gelmiştir. Türkiye'nin sivil ve demokratik yeni bir anayasa ihtiyacı açıktır. Bunu da parlamentomuzun yapabileceğine inancımız tamdır. Milletimizin siyasete verdiği bir ödev vardır. Türk siyasetinin de demokrasisinin de gelmiş olduğu seviye bunu yapabilecek güçtedir."

AA