Adalet Bakanı'ndan Rıza Sarraf açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'deki AKP Grup Toplantısı öncesi gazetecilere gündemi ilişkin açıklamalarda bulundu

Bakan Bozdağ, "Bakan Bozdağ, Rıza Zarrab'ın tutuklanması ile ilgili olarak, "Soruşturmayı yapan ABD yargısının Türkiye'den bir talebi yok ama Türkiye'deki paralel alçaklar ve alçakları sevenler Türkiye'ye bir operasyon iftirası uyduruyorlar" dedi.

"KONSOLOSLARIN BÖYLE BİR DESTEĞE GİTMESİ MANİDARDIR"

Can Dündar ve Erdem Gül'ün duruşmasına katılan konsoloslarla ilgili olarak Bakan Bozdağ, "Herkes görevinin sınırını bilecek, haddini ve hududunu bilecek ve vazifesini yapacak. Bu bireysel değil toplu hareket...Birden fazla ülkenin konsolosunun böyle bir desteğe gitmesi manidardır. Umarız bundan sonra böyle bir şeyde bulunmazlar. Bulundukları takdirde Türkiye'nin tavrı farklı olur. Konsolosların görev ve yetki alanı konsolosluk binalarının üzerine konulan mülkiyet toprak parçası ile sınırlıdır. Onun dışındaki bir alanda yetki ve görevi yoktur" diye konuştu.

"ABD YARGISININ TÜRKİYE'DEN BİR TALEBİ YOK"

Bakan Bozdağ, Rıza Zarrab'ın tutuklanması ile ilgili olarak, "Soruşturmayı yapan ABD yargısının Türkiye'den bir talebi yok ama Türkiye'deki paralel alçaklar ve alçakları sevenler Türkiye'ye bir operasyon iftirası uyduruyorlar" dedi. (DHA)