Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, isim vermeden Erdoğan'la ilgili sözleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş ile ilgili açıklama yaptı. Gül, "Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" dedi.

Adalet Bakanı'ndan Sedef Kabaş açıklaması: Hak ettiği karşılığı bulacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldıktan sonra gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, ile ilgili açıklama yaptı.

İsim vermeden Sedef Kabaş'a tepki gösteren Gül, "Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktı" dedi.

Bakan Gül'ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır."

Kabaş, TELE1'deki programda "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

Kabaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından eleştirilmişti.

Gazeteci Kabaş, ifadelerinin ardından hakkında soruşturma başlatılarak gözaltına alınmıştı. RTÜK de TELE1 için inceleme başlattığını duyurmuştu.