Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın cezaevinde darp edildiği görüntülerle ilgili olarak "Teftiş Kurulu’nun incelemesi sürüyor. Covid nedeniyle işleyiş yavaşladı. Soruşturma tamamlanır tamamlanmaz sonuç kamuoyu ile paylaşılacak" dedi

Adalet Bakanı, Odatv Yayın Yönetmeni Pehlivan'ın darp edilmesine dair konuştu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 6 Mart'ta tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın Silivri Cezaevi'nde darp edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Nagehan Alçı'nın bugün yayımlanan "Darp iddiası ve Adalet Bakanı Gül’ün hassasiyeti" başlıklı yazısında aktardığına göre Gül, "Teftiş Kurulu’nun incelemesi sürüyor. Covid nedeniyle işleyiş yavaşladı. Soruşturma tamamlanır tamamlanmaz sonuç kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

Alçı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açıklamalarına yer verdiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü arayıp bu meseleyi sordum...

“Nagehan Hanım Teftiş Kurulu’nun incelemesi sürüyor. Kovid nedeniyle işleyiş yavaşladı. Soruşturma tamamlanır tamamlanmaz sonuç kamuoyu ile paylaşılacak” dedi.

“İdari soruşturmanın halen devam etmesi ve oldukça geniş kapsamlı olması savcılığın kovuşturmaya yer yoktur kararına bir tepki mahiyetinde değerlendirilebilir mi?” diye de sordum Sayın Bakan’a…

“Hayır, o karar için ne doğru ne yanlış diyemem. Süreç devam ediyor. Her iddia araştırılmaya değerdir Nagehan Hanım. Unutulmasın, bizim için insan onuru her şeyin önünde gelir. Elbette sonuna kadar araştırılacak.

Ancak şunu karıştırmayalım: Adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturma da zaten yapılır. Bu rutin olarak böyledir. Bunu bizim bir itirazımız olarak değerlendirmek doğru yaklaşım olmaz.”

NE OLMUŞTU?

6 Mart'ta tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın Silivri Cezaevi'nde darp edildiği anların görüntüleri yayınlanmıştı. Savcılık konu hakkındaki şikayete ilişkin takipsizlik kararı vermişti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise tutuklu gazeteci Barış Pehlivan’a Silivri Cezaevi’nde bir infaz memuru tarafından yapılan sözlü ve fiili kötü muamele görüntüleri TBMM gündemine taşımıştı. Çakırözer, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Adalet Bakanı olarak bu kabul edilemez tutuma ilişkin görüntüleri izlediniz mi? İzlediyseniz hem sorumlular hem de üstünü örten savcılar için gereğini yapacak mısınız?” diye sormuştu.