Adalet nöbeti davası ertelendi

Haksız ve hukuksuz tutuklamalara karşı başlatılan Adalet Nöbeti’nin 6 Nisan 2017 tarihli ilk buluşmasındaki polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan ve “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama” suçlamasıyla haklarında dava açılan 9 avukat İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi hâkim karşısına çıktı. Ara kararını açıklayan hakim, iddianamede müşteki olarak yer alan polislerin suçun mağduru olmadığını belirterek müşteki olarak gösterilen 3 polisin tanık sıfatıyla dinlenmesi için duruşmaya çağrılmasına karar verdi. Duruşma 12 Ekim’e erteledi.

Polis saldırısında burnu kırılan Av. Gökmen Yeşil, yine aynı saldırıda bacağı kırılan Av. Erkan Sabri Ünüvar, Av. Kemal Aytaç, Av. Diren Yeşil, Av. İsmail Anıl Başoğlu, Av. Kıvanç Kayaoğlu, Av.Özge Serdar ve Av. Sevinç Sarıkay hakim karşısına çıktı. Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’ün de yargılanan avukatların avukatları arasında yer aldı.

Davanın sanıklarından ÇHD İstanbul Başkanı Gökmen Yeşil şu şekilde konuştu: “Aktif muhalif bir avukat mücadelesi var ve bunu baskılamak, sindirmek istiyorlar. Hakkımızda açılan davaların sayısını gerçekten bilmiyoruz. Bunu baskılama ve sindirme hamlesi olarak yorumluyorum. Fakat nafile olduğunu düşünüyorum” dedi.