Adalet Nöbeti’nin 41’inci haftasında konuşan Avukat Deniz Demirdöğen, “Haksızlıklara hukuksuzluklara karşı bütün bir toplum kuşatılmaya çalışılıyor. Olağanüstü bir mücadele, direniş göstermemiz gerekiyor” dedi

Adalet Nöbeti'nde 41'inci hafta geride bırakıldı: OHAL’e karşı olağanüstü mücadele göstermeliyiz!

Hukuk örgütlerinin tutuklu meslektaşları için başlattıkları ‘Adalet Nöbeti’ 41. haftasında devam etti. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde Themis Heykeli önünde başlatılan nöbet, adliye önünde yapılan basın açıklamasıyla sürdü. Açıklamada ilk olarak Barış Aybay konuştu.

Aybay, 41 haftadır devam eden nöbette tek taleplerinin adalet olduğuna vurgulayarak, “Olağan dışı bir talebimiz yok; herkese, her zaman gerekli olan bir kavram olan adaleti istiyoruz. Bunu da olağan dışı bir yerde değil; duvarlarında mülkün yani devletin olduğu yazılan duruşma salonlarında bulmak istiyoruz” dedi. Aybay’ın ardından Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat konuştu. Polat, Ahmet Şık ve tutuklu tüm gazeteciler serbest bırakılana kadar mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Arkadaşlarımız cezaevinde
Polat’ın ardından Avukat Deniz Demirdöğen konuştu. “Müvekkillerini savunan avukatlar, gerçekleri yazan gazeteci arkadaşlarımız hapishanedeler” diyen Demirdöğen, şunları söyledi: “Haksızlıklara hukuksuzluklara karşı bütün bir toplum kuşatılmaya çalışılıyor. Berkin Elvan’ın cenazesine katılan bir kişi geçtiğimiz hafta tutuklandı. Berkin’in katili ise hâlâ tutuklanmadı. Olağan bir dönemden geçmiyoruz olağanüstü dönemin içinden geçiyoruz ve olağanüstü bir mücadele, direniş göstermemiz gerekir. Adalet Nöbeti bu olağanüstü mücadelenin simgesi haline gelmiş durumda. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet.”

***

‘Erdoğan’ın sansür talebi’ haberlerine erişim engeli

İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brezilyalı politik karikatürist Carlos Latuff’un çizimlerini Twitter’dan erişiminin engellenmesi talebine ilişkin haberlere erişim engeli getirdi. Haberler, 15 ayrı URL adresinde yayımlanmıştı. İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği’nin söz konusu kararında, Erdoğan’ın kişilik haklarının ihlal edildiği de iddia edildi. Hükümeti eleştiren karikatürleriyle tanınan Brezilyalı ünlü karikatürist Carlos Latuff, Erdoğan’ın talebiyle çıkarılan erişim engeli kararını Twitter hesabından paylaşmıştı.

***

Fransız gazetecilerden ‘adalet’ çağrısı

14 Fransız gazeteci, dayanışma için bazı Türk gazetecilerin ‘hamisi’ olduklarını açıkladı. Cumhuriyet ile l’OBS dergisinin yaptığı ortak yayında 14 gazetecinin her biri, bir Türk meslektaşını seçerek mektup yazdı. Fransız gazetecilerin ‘hepsini serbest bırakın’ sloganıyla başlattıkları dayanışma için mektup yazdıkları Ahmet Şık, Çağdaş Erdoğan, Cihan Acar, Zehran Doğan, Ayşenur Parıldak, Tunca Öğreten, Turhan Günay, Kadri Gürsel, Meltem Oktay, İnan Kızılkaya, Ahmet Altan, Kazım Kızıl, Mehmet Altan ve Musa Kart oldu.