Adalet Nöbeti tutan avukatlara beraat

Cumhuriyet'e yönelik operasyonda tutuklanan gazetenin avukatlarının serbest bırakılması için 6 Nisan 2017'da başlatılan Adalet Nöbeti'nin ilkinde yaşanan polis müdahalesinde gözaltına alınan ve nöbete katılan 9 avukatın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, suçun yasal koşulları oluşmadığından tüm sanık avukatların beraatine karar verdi.

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan avukat Kemal Aytaç geldi. Sanık Aytaç ve diğer sanıkları, çok sayıda meslektaşı temsil etti. Hakim, müşteki polislerin dinlenmesi kararından, dosyada güvenlik kamera görüntülerinin olması ve beyanlarının sonucu etkilemeyeceğini dikkate alarak vazgeçti.

"Ortada suç yok"

Sanık Kemal Aytaç, “Eylemimiz tamamen hukukidir. Ortada suç teşkil edecek bir eylem yoktur. Beraatimi isterim” dedi. Tüm sanıkları temsilen söz alan Bahri Bayram Belen de müvekkillerin beraatini talep etti.

Mahkeme, tüm sanıkların üzerlerine atılı “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçunun yasal koşulları oluşmadığından beraatlerine karar verdi.

İddianamede, sanık avukatlar Gökmen Yeşil, Erkan Sabri Ünüvar, Kemal Aytaç, Diren Yeşil, İsmail Anıl Başoğlu, Kıvanç Kayaoğlu, Özge Serdar, Sevinç Sarıkaya’nın “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçundan 3 yıla kadar hapisleri isteniyordu.