Adalet Yürüyüşü 14. gününde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü" on dördüncü gününü geride. 432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 251 kilometre yol katedildi.

Adalet Yürüyüşü, Gümüşova'ya ulaştı. Bu gece Gümüşova'da konaklanacak.

BirGün muhabiri Uğur Şahin'in edindiği bilgiye göre, kamp alanına gübre dökülmesine ilişkin 2014 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olan Ankara'daki Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs Kılıçdaroğlu'nu aradı, Düzceliler adına özür diledi. Telefon görüşmesi yaklaşık 10 dakika sürdü.

Yürüyüşün 14. gününde Haziran Yürütme Kurulu Üyeleri Levent Turhan Gümüş, Alper Taş, Erkan Baş, Burak Yücel, Hakan Gülseven, Canan Kaftancıoğlu, Orhan Sarıbal, İlhan Cihaner, Ozan Sürer Ali Şeker ve ÖDP MYK üyesi Önder İşleyen de katıldı.

adalet-yuruyusu-14-gununde-311226-1.
HAZİRAN Yürütme Kurulu Üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber yürüyor

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, korteje yönelik yapılan provokasyonlara ilişkin, "Bizim ellerimiz asla şiddete kalkmadı, kalkmayacak. Her provokasyondan sonra alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz, güzel bir örnek olma açısından çok çok önemli" dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Adalet adalet dedik. Bu bağlamda yürüyüşe devam ediyoruz. İstanbul'a kadar güerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Biz her türlü provokasyona karşılıklı hazırlıyız. Bizi sevgiyle karşılayan Düzce halkına da sevgilerimi iletiyorum."

10.18 Yürüyüş güzergâhında mermi bulundu. Merminin bir arabadan atıldığı iddia edildi.

adalet-yuruyusu-14-gununde-311162-1.

>>Özgürlük ve Dayanışmar Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi ve HAZİRAN Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş ve ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Pelin Bektaş da yürüyüşe katıldı.

adalet-yuruyusu-14-gununde-311115-1.

09:23 - 5.3 kilometrelik yürüyüşün ardından ilk mola yerine varıldı.

09:15 - Düne göre oldukça sakin geçen 14. günün ilk etabında tek tük tekil protestolar yaşandı. Yürüyüşe dışarıdan korna ve alkışlarla destek verenler olurken, bir vatandaş da Kılıçdaroğlu'nu elinde çiçeklerle bekledi.

08:55 - Anons otobüsünden olası provokasyonlara karşı sakin kalınması yönünde yapılan çağrılar yol boyunca tekrarlandı. Yürüyüşün 'sesi' Barış Bozkurt, anonslarla geçmiş bayramlarını kutladığı Düzcelilere misafirperverlikleri için teşekkür etti.

08:10 - CHP'li yetkililer tarafından, gübreli 'protesto'ya ilişkin
olarak yapılan açıklamada, "Dün yaşanan çirkinliğe en çok Düzceliler üzüldü. 3-5 kişi, provokasyon için sürekli önümüze çıkartılıyor" dendi.

08:00 - Kortej, yürüyüşüne başladı. Kortejin güvenliği için milletvekilleri bugün de kitlenin içinde görev yapacak. Yürüyüş kolunun en önünde Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, en arkasında ise İzmir Milletvekili Musa Çam yer alacak. Diğer görevli vekiller ise aralıklı olarak kitlenin içinde yer alacak.

07:47 - Düzce merkezin geçileceği 14'üncü gün öncesinde konaklama alanında hazırlıklar başladı. Dün yürüyüşün en uzun etaplarından birini tamamlayan yürüyüşçülerin bugün de 20 kilometreden fazla yol alması bekleniyor.