CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde Ankara'dan İstanbul'a doğru başlayan Adalet Yürüyüşü 19. gününde Kocaeli'den başladı. Kılıçdaroğlu provokasyonlara dikkat çekti

Adalet Yürüyüşü 19. gününde

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 19'uncu gününe başlarken Kocaeli'de konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul’a yaklaşırken provokasyon duyumları geldiğini belirterek, "Provokasyon olayıyla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayın. Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü, ne yaparlarsa yapsınlar çünkü biz bir ideal için yürüyoruz, biz bir dava için yürüyoruz, biz bir huzur için yürüyoruz, biz adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa, onu gül olarak kabul edin" dedi. Yürüyüş İstanbul'a yaklaştıkça güvenlik önlemlerindeki artış da dikkat çekiyor. Yürüyüşte zırhlı araçlar güvenlik önlemi almaya başladı.

Kortej, 19. günün ardından, İzmit girişindeki Yahyakaptan Mahallesi yakınlarındaki konaklama alanına ulaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün 19’uncu gününde Kocaeli’nin Kartepe İlçesi Eşme Mahallesi’ndeki kamp alanında açıklamada bulundu.

HDP HEYETİ DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, milletvekilleri Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca ve Mithat Sancar, Eş Genel Başkan Yardımcıları Saruhan Oruç ve Sezai Temelli, MYK üyeleri Beyza Üstün, Murat Mıhçı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ’ı ziyaret etmelerine izin verilmemesinin ardından CHP'nin başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne katıldı.

HDP’li heyet ellerinde ’Herkes için adalet’ yazılı döviz ve çiçeklerle Kartepe Dumlupınar Mahallesi mevkiinde bekledi. HDP’liler Kemal Kılıçdaroğlu’na çiçek verirken, birlikte kısa süre yürüdü.

adalet-yuruyusu-19-gununde-314258-1.

Dün, Adalet Yürüyüşü sırasında düşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise geceyi İzmit'teki özel hastanede geçirdi. Kalbine stent takıldığı, iki kere operasyon geçirdiği belirlenen Tekin Bingöl'ün yürüyüş nedeniyle bitkin düştüğü belirlenerek, serum bağlandı. Doktorlar, Tekin Bingöl'ün dinlenmesi gerektiği, yürüyüşe devam etmemesi gerektiğini belirterek, kontrol amacıyla geceyi hastanede geçirmesini istedi. Tekin Bingöl tedavisinin ardından bu sabah taburcu edilirken, istirahata çekildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nden İzmit'e doğru yürürken kendisine depremzedeler de eşlik etti. Marmara Depremi'nde yakınlarını kaybedenler için yapılan İzmit'te Arızlı Irak Konutları'nda oturanlar dünden itibaren yürüyüşe katılırken, 'Biz de adalet istiyoruz. Arızlı depremzedeleri' yazılı dövizler taşıdı. Depremzedeler, Irak tarafından depremzedeler için hibe edilen konutların kendilerinden alınmak istendiğini belirterek, Kocaeli Valiliği'nin konutları boşaltmaları için tebligatta bulunduğunu, konutları terk etmeyeceklerini söyledi.

adalet-yuruyusu-19-gununde-313940-1.

Yürüyüşe Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdelen de Fenerbahçe forması giyerek oğlu Göktürk ile birlikte katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu yanında yürüyen Mehmet Taşdelen'in oğlu Göktürk'ün elinden tutarak bir süre yürüdü. Kartepe Uzunçiftlik mevkiine gelindiğinde ise mola verildi.

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Eşme Mahallesi'ndeki kamp alanında açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "19'uncu günümüz hayırlı olsun diyorum. Bir ideal için yürüyoruz, Türkiye'de herkesin huzur içinde yaşaması için yürüyoruz, teröre karşı yürüyoruz, terörü lanetlemek için yürüyoruz, terörden mağdur olan aileler için yürüyoruz, 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için yürüyoruz, bütün şehit yakınları için yürüyoruz. Dün ifade etmiştim, bugün yeniden ifade edeyim Van'da ve Diyarbakır'da Ak Parti'nin 2 yöneticisi terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 2 yöneticinin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz, Allah'tan rahmet diliyoruz. Zulüm ile abat olunmaz, zulmün karşısındayız. Zulmün yanında değil, mazlumun yanında olmak bizim temel felsefemiz, temel görüşümüzdür. Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak haklıyı savunmak bizim temel görevimizdir. Bu yürüyüşümüzü yapmamızın da temel nedeni, haksızlıkların artık Türkiye'de çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır" dedi.

PROVOKASYONLARA DİKKAT ÇEKTİ

adalet-yuruyusu-19-gununde-313819-1.

Kılıçdaroğlu provokasyonlara karşı uyararak, tepkilere karşı sadece alkışla cevap verilmesini isteyerek, şöyle konuştu:

"Bir düzen düşünün, suçlayan kişi kendileri, yargılayan kişi yine kendileri, mahkum eden kişi yine kendileri. Yani suçlamayı yapan, yargılayan ve mahkum eden kişi yine aynı kişi ve buna adalet deniyor. Bu adalet değildir. Böyle bir adalet olmaz. Eğer yargıcın önünde giydiği cübbede ilik ve düğme yoksa her türlü baskıya direndiği içindir. Adalet konusunda söz verdiği içindir, adaletli davranacağı içindir. Bu nedenle biz adalet yürüyüşümüze aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Bu süre içinde özellikle İstanbul'a yaklaşırken provokasyonlardan dolayı bazı duyumlar geliyor. Provokasyonlar olacaktır diye bazı duyumlar geliyor, arkadaşlarımdan özellikle istirham ediyorum, zaten söylüyoruz otobüslerden duyuruyoruz, hangi görüşten olursa olsun, hangi yaştan olursa olsun, provokasyon olayıyla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayın. Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü ne yaparlarsa yapsınlar, çünkü biz bir ideal için yürüyoruz, biz bir dava için yürüyoruz, biz bir huzur için yürüyoruz, biz adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa, onu gül olarak kabul edin, bize küfür de edilse onu iyi bir şey kabul edin. Ne söylenirse söylensin idealimiz için, çocuklarımız için geleceğimiz için ve tabii ki adalet için yürüyeceğiz."

CHP Kocaeli il ve ilçe örgütleri yürüyüşe büyük destek verdi.

adalet-yuruyusu-19-gununde-314009-1.

13.00 Adalet Yürüyüşü'nde Kartepe Uzunçiflik'te mola verilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu içerisine masaların konulduğu çadırda Parti Meclisi toplantısını yaptı. Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü sırasında 2 MYK, 1 grup ve bugün ise Parti Meclisi toplantısı yaptı.

9.20 - İbrikdere mevkiinde günün ilk molasını verdi.