Adalet Yürüyüşü 4. gününde: Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlayan 'Adalet Yürüyüşü'nün 4. günü başladı. Yürüyüş, yeni güne yağmurlu havayla başladı.

Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın tehditlerine yanıt verdi.

"Her Firavun'un bir Musa'sı vardır" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bizi tahrik etmek istiyorlar. Biz bu ülkede darbecilerin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Bizim ülkemizde adalet var diyemiyorlar. Onlar da biliyorlar ki adalet yok. Adalet için yürüyoruz adalete karşı değil. Bizi yargıyla tehdit etmek istiyorlar."

18.45 - 'Adalet Yürüyüşü'nün 4'üncü günü sonunda, Kızılcahamam Orman İşletme Şefliği yakınında oluşturulan kampın çevresinde yaklaşık 200 asker görev aldı. Kızılcahamam Orman İşletme Şefliği yakınında oluşturulan kampta yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yolun sağ kısmında oluşturulan kampın çevresi, jandarma tarafından bariyerlerle çevrildi.

Kamp alanına girişte görev alan jandarma ekipleri, içeri girenleri tek tek aradı. Ayrıca kampın çevresindeki jandarma ekipleri, ellerinde silahla beklerken, çevrede bulunan araçların alt kısmında da arama yapıldı. Kamp çevresinde yaklaşık 200 askerin görev yaptığı öğrenildi.

18.00 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne değinerek, "Bugün Babalar Günü. Bugünkü adımlarımı, evlatları sorgusuz sualsiz tutuklanan gözü yaşlı babalara bir umut verebilmek için atıyorum" dedi.

16.28 - Adalet Yürüyüşü sağanak yağış altında sürüyor. Yürüyüş kolu Kızılcahamam Üçbaş Köyü civarına vardı. Gazeteciler bölgedeki internet erişiminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle zaman zaman yürüyüşten haber geçmekte zorlanıyor.

12.00 CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Hasan Tatlı'nın Ankara'ya sevk edilmesinden sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, "Hasta aniden kalp krizi geçiriyor, yere yığlıyor o sırada. Hemen arkadaşlar Kazan Devlet Hastanesi'ne intikal ettiriyor. Kalp krizi, enfaktrüs geçiriyor, kalbi tamamen durmuş durumda. Ama sonrasında doktorların müdahalesiyle 7-8 defa geri dönüyor. ve şu anda tıbbmı tedavisi devam etiyor. Kroner yoğun bakım gerektiren bir hastane için Ankara'daki daha büyük bir hastaneye sevk edildi. Hayati tehlikesi son derece kritik. Çünkü yaklaşık bir saat geri döndürme süreci oldukça kritik bir süredir ve umuyoruzki iyileşecek" dedi.

10.30 "Adalet yürüyüşü" sırasında bir kişinin fenalaştığı bildirildi. Henüz adı açıklanmayan katılımcının, hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi. Gelen ilk haberlerde yaralı yurttaşın yaşamını yitirdiği ileri sürülmüştü. Bu iddianın aksine 69 yaşındaki Hasan Tatlı adlı yurttaşın yapılan müdahaleyle hayata döndürüldüğü, durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

09.45 Kılıçdaroğlu, yol kenarındaki bir tepenin üstünde bayrak açan ve adalet sloganları atan partililerin yanına gitti.

adalet-yuruyusu-4-gununde-kilicdaroglu-ndan-erdogan-a-yanit-305561-1.

09:43 - Kitle, jandarma eşliğinde Kurtboğazı Baraj Gölü'nün yanından ilerliyor.

09:30 - Adalet Yürüyüşü, 4. gününe serin yağmurlu havayla başladı.

kilicdaroglu-ndan-erdogan-a-yanit-305559-1.

kilicdaroglu-ndan-erdogan-a-yanit-305560-1.